A JET-SOL Liga női bajnokság negyedik helyén végzett Haladás-Viktória FC a szlovén címvédő felett aratott győzelmet követően Szlovákiában vizitált. Az ellenfél ezúttal az északi szomszédunk aranyérmese volt, amely komoly erőt képviselt. Ráadásul Simon Attila csapatából több kulcsjátékos – így Tóth I. Alexandra, Heike Manhart, Tálosi Szabina, Balogh Henrietta, Kovács Virág és Sitku Boglárka sem tartott a csapattal.

Azonban hiába a hazaiak veretesebb kerete, mégis a tartalékos együttessel felálló vasiak akarata érvényesült. A kezdeti labdabirtoklást követően több helyzetet is kialakítottak Siklér Kingáék. A nyomás pedig meghozta az áttörést, hiszen a hajrához közeledve Rácz bombája utat talált a kapuba. A vezetés felrázta a Slovan játékosait, de hiába minden erőfeszítés, nem változott a szünetig az eredmény.

A Bajnokok Ligájában induló szlovák aranyérmes csapat harcosan kezdte a fordulást követően a játékrészt. Hiába azonban az elszántság, mert egy tetszetős támadás végén Harsányi megduplázta a Viktória előnyét. Ezt követően a házigazda oldalán sokat cseréltek, a vendégeknél viszont szűkös volt a lehetőség. Ennek megfelelően többet támadott a vasi alakulat.

Újabb gól viszont már nem született, így megérdemelten nyerte meg ezt a felkészülési mérkőzését is a szombathelyi csapat. Mindez azért is nagy fegyvertény, mert a Slovan támadói nagyon ritkán jutottak el Bíró kapujáig. Ezzel a sikerrel pedig elmondhatja magáról a Viktória, hogy a szlovén bajnok utána szlovák aranyérmest is legyőzte.

Slovan Bratislava-Haladás-Viktória FC 0-2 (0-1)

Haladás-Viktória FC: Bíró (Csapó) – Kopcsándi, Fördős, Horti, Kiss Zs. – Tóth II. A., – Szakonyi, Rácz, Öreg – Harsányi (Hajba) – Siklér
Vezetőedző: Simon Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!