Nemcsak a Vas Megyei Kupa küzdelmei folytatódtak tovább a hét derekán, hanem a Magyar Kupában még talpon lévő együttesek is játszottak, ráadásul immár a főtáblára jutás volt a tét. 

A Rábapaty és a Vasvár összecsapásán a rendes játékidő 2:2-es döntetlent hozott, így büntetőkkel dőlt el a párharc, az idegek csatáját pedig a vasváriak bírták jobban.

A vépiek a bajnokságban is jól menetelnek, ezt a formájukat pedig a kupára is átmentették, a Szarvaskend ellen viszont nem volt könnyű dolguk, az első osztályba frissen feljutó együttes remekül helytállt, ám a Vép 1 góllal jobbnak bizonyult.

A játéknap meglepetését viszont egyértelműen a Nádasd szolgáltatta: a másodosztályban szereplő klub az elő osztályban jelenleg is listavezető és címvédő Celldömölköt búcsúztatta. A hazaiak az első félidő elején megszerezték a vezetést, amellyel nagyon jó pozícióba kerültek, hisz ellenfelüknek a döntetlen nem lett volna elegendő. A celliek igyekeztek mindent bevetni, de úgy tűnt, amennyire kinyíltak a gólcsapok a hétvégén, most semmi sem akar összejönni. A 88. minutumban aztán mégis sikerült kiegyenlíteni a vendégeknek, ám ez még nem volt elegendő, iksz esetén is a Nádasd lett volna a továbbjutó. A hazaiak, kihasználva, hogy a Celldömölk fejvesztve támad, a 91. percben újabb gólt szereztek, amivel véglegesen bebiztosították a továbbjutásukat, ráadásul a celliektől még egy játékost ki is állított a sípmester.

A jegyzőkönyvek ide kattintva elérhetőek. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!