Hiába a nagy fogadkozás, a telt ház, nem sikerült a bravúr, így az idegenbeli vereség után hazai környezetben is kikaptunk a szlovákoktól. A pénteki napon súlyos vereségbe belefutó Szlovákián érződött, hogy ki akarják javítani ezt a bakit. 

Feszült, ám mégis remek hangulatban kezdődött a találkozó, a szurkolók teljes erőből buzdították a csapatot. Jobban kezdtük ugyan a mérkőzést, igyekeztünk lövéssel befejezni minden támadásunkat, ám ezek nem értek célt. Az első félidő vége felé aztán gyülekeztek a viharfelhők, előbb Lovrencsics sérült meg, akit a holnapi napon vetnek tüzetesebb vizsgálatok alá, majd hátrányba is kerültünk: eltolódott a védelmünk, ezt pedig Robert Mak használta ki a 40. percben.

A második félidőt aztán mi kezdtük jobban, sőt Szoboszlai szabadrúgásával ki is egyenlítettünk, amellyel újra nyílttá vált a találkozó.

A lélektani előnyt azonban egyáltalán nem sikerült kihasználni, Baráth Botond hibáját ellenben a szlovákoknak sikerült, így ismét egygólos hátrányba kerültünk.

A mérkőzés vége felé ugyan igyekeztünk nyomást gyakorolni ellenfelünkre, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, sőt, a vendégeknek adódtak inkább lehetőségei.

A 4 perces hosszabbítás sem hozott változást, így Szlovákia végül 2:1-es győzelemmel, és három ponttal távozott Magyarországról.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 5 3 1 1 10–5 +5 10
2. Szlovákia 5 3 2 9–7 +2 9
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 7–6 +1 9
4. Wales 4 2 2 4–4 0 6
5. Azerbajdzsán 5 1 4 5–13 –8 1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!