A hosszú szünet után megkezdődik a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság. Szeptember utolsó szombatjának estéjén a legutóbbi szezon döntőse is pályára lép. Az ezüstérmes Egis Körmend otthonába a másodosztályból frissen feljutó Oroszlány érkezik, így minden bizonnyal élvezetes mérkőzésre van kilátás. Az előjelek legalábbis ezt sejtetik.

A hazai együttes kerete a nyáron lényegesen megváltozott. A légiósok mellett távozott Csorvási Milán is, helyükre Kozma Gergő, Durázi Krisztofer, Stefan Filipovic érkezett. A légiós magot pedig a Varnado, Taylor, Kastrati, Edwards és Turner alkotta ötös fogja alkotni. A felkészülési időszakban remekeltek a piros-feketék, így a szimpatizánsok joggal reménykednek.

Három évtized után ismét élvonalban szerepel az oroszlányi csapat. A vasi gárdával a nyolcvanas években kiváló csatákat vívtak. Az Oroszlány ráadásul kupadöntőt valamint bajnoki finálét is játszottak. A feljutásban pedig tevékeny részt vállalt a két – korábban Körmenden is megfordult – játékos Sömenek Martin és Hegedűs Gergely.

Egis Körmend – Oroszlány SE Lions
2019.szeptember28. – 18 óra
Körmend, Városi sportcsarnok

*

Több megkeresést is kapott oldalunk a bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatosan. Elviekben a MindiGo Sport közvetíti a találkozókat, így a jelen álláspont szerint az Egis Körmend és a Falco összecsapásait is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!