Több nagyszerű program megálmodásában és kivitelezésében járt élen a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. A vasi klubnak azonban most valami újat sikerült létrehozni, amely nagy sikert aratott. Ez a Darts Talent tehetségkutató verseny volt, amelyre szakmailag elismert személyek is érkeztek a bátor próbázó fiatalok mellett, s aminek a Bercsényi Miklós Általános Iskola tornaterme adott otthont.

A megmérettetés összesen három korcsoportban zajlott, különböző versenymódok alapján. A sportág népszerűsítése mellett fontos érv volt az esemény kivitelezésekor, hogy csiszolatlan gyémántokra leljen az SZDCSE, akik később öregbíthetik a város és a csapat hírnevét is. A klub több versenyzője pontíróként még közre is működött, ami nagy tetszést váltott ki a gyerekek körében.

Bár eredetileg úgy volt, hogy tiszteletét teszi a rendezvényen – sőt bemutatómérkőzést is játszott volna – a 2019-es év ifjúsági Európa-bajnoka Kovács Tamara. Azonban a közelgő világesemény miatt nem tudott eleget tenni a felkérésnek, így Ziegenhám Medárd korábbi szövetségi kapitánnyal, a Sport TV szakkommentátorával beszélgethettek a fiatalok.

Kifejezetten üdítő látvány volt, hogy a résztvevő versenyzők mellett érkeztek hozzátartozók, szülők, akik végig buzdították a gyerekeket. Élő videónkból pedig az is kiderült, hogy egy időben több táblánál komoly csaták zajlottak. Egyet biztosan kijelenthetünk: a hasonló rendezvényeknek köszönhetően – reményeink szerint – hamarosan a darts utánpótlás fellegvára lehet Szombathely.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!