Rendkívül jól sikerült a szombathelyi különítmény számára a gyorskorcsolyázók sprint országos bajnoksága. A megmérettetésnek a budapesti Városligeti Műjégpálya adott otthont és az ország legjobb versenyzői érkeztek a fővárosba. A mezőnyben ott voltak a Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team korisai is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy meglepetést okozzanak.

Tóth Attila tanítványai a kemény felkészülést követően alaposan kitettek magukért. A kétnapos versengés során a hölgyek mezőnyében a BSSE címvédője, Nagy Alexandra örülhetett. Ezúttal is aranyérmet szerzett, azonban a vasi színeket képviselő – korábban csapatban Eb-bronzérmet szerző – Mercs Abigél hajszállal maradt le a második helyről.

A férfiak mezőnyében Bejczi Botond indult. A fiatal versenyzővel korábban készült interjúnkból kiderült már, hogy a korcsolyázó a 2024-es olimpiát célozta meg. Látva a sport ob-n mutatott formáját, ez a terve meg is valósulhat. A szombathelyi fiatalember utcahosszal nyerte meg a férfiak mezőnyét és hozta haza az aranyérmet.

Eredmények:
férfiak:
1. Bejczi Botond (SST) 155,840 pont
2. Dieterle Fábián (TTKE) 159,665
3. Dékány Bence (SZKE) 164,345
nők:
1. Nagy Alexandra (BSSE) 180,615 pont
2. Vancsó Rebeka (TDKE) 191,135
3. Mercs Abigél (SST) 191,290

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!