Látható eredménye van Mátyus János vezetőedző munkájának. A Magyar Kupa küzdelmei során nem sokon múlt a meglepetés a Kispest ellen, miközben a másodosztályú bajnokságban a tavaszi évad során nem győzték le a kiesőhelyen telelő szombathelyi labdarúgókat. A Budaörs elleni összecsapást megelőzően is a fogadóirodák hazai győzelmet jósoltak.
A Pest megyeiek keretében akadt ismerős is, hiszen Stieber András személyében egy sárvári születésű – az Aston Villát is megjárt – labdarúgó mellett ott volt Zsidai László, aki a foci alapjait még Szombathelyen sajátította el és 3 válogatott mérkőzést jegyzett korábban. A középmezőnyhöz tartozó Budaörs a legutóbbi fordulóban veszített, így mindenképp javítani akart.
Ennek ellenére a vendégek akarata érvényesült. Tóth-Gábor Kristóf révén kis híján a vezetést is megszerezték az első félidő elején. Folyamatosan a Haladás dominált, a házigazda átadta a területet és kontrákra játszottak, de újabb helyzetet a vasi labdarúgók jegyeztek.  Az első félóra végén Tóth-Gábor kísérletét hárította Kovács kapus.
A szünet előtt egy sajnálatos eset is történt. Schimmer megsérült, nem is tudta folytatni a játékot, így kényszerű cserét húzott meg Mátyus János. A térfélcsere után nagyon nyomott a szombathelyi együttes. Tóth-Gábor löketét bravúrral semlegesítette Kovács, de az 57. perben már Ő is tehetetlen volt. Németh lövését blokkolta a kapus, de a kipattanót Tóth-Gábor fejelte a hálóba.
Újabb helyzeteket is kidolgozott a Haladás. Jagodics fejesét kivágták a védők és Tóth-Gábor lövése alig kerülte el a kaput. Aztán az utolsó percben, a semmiből egyenlített a Budaörs. Egy jobb oldali beadás után Verpecz védett, Zsidai visszaadott labdájára viszont Molnár érkezett jól és közelről bepiszkálta a kapuba a labdát.
A döntetlen dacára nem érheti szó a Haladás játékát, hiszen végig a szombathelyiek diktálták a tempót. Több helyzetet dolgoztak ki a Budaörs otthonában és kis szerencsével a győzelmet is megszerezhették volna. Ráadásul egy rendkívül rossz minőségű pályán sikerült elérni ezt a döntetlent.

Budaörsi SC–Szombathelyi Haladás 1-1 (0-0)
Budaörs: Kovács P. – Fényes, Medgyes, Gyurácz, Forgács – Zsidai, Sajbán, Pethő (Stieber A., 46.), Szabó B. (Bakos, 74.) – Molnár Cs. (Molnár T., 54.), Zsóri
Vezetőedző: Bognár György
Haladás: Verpecz – Schimmer (Rácz, 43.), Jagodics, Devecseri, Németh Milán – Tóth D., Holdampf – Kiss B. (Szekér, 79.), Jancsó (Farkas, 46.), Bosnjak – Tóth-Gábor
Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerzők: Tóth-Gábor (59.), Molnár T. (90.).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!