Szinte elképzelhetetlen volt eddig egy labdarúgó mérkőzés a pályán köpdöső játékosok nélkül. Elég sok botrány is kerekedett abból, amikor egy vitát ezzel az eszközzel orvosoltak a futballisták. Most viszont már nemcsak ebben az esetben büntethetnek érte, hanem akkor is, ha csak a pálya gyepét veszik célba a sportolók.

A FIFA orvosi bizottságának vezetője, a belga Michel D’Hooghe szerint komolyan el kell gondolkodni a szankciókon, hogy a vírus esetleges terjedését visszaszorítsák a zárt kapus mérkőzéseken is. A köpködés büntetés nemes egyszerűséggel sárga lapot vonna maga után, amely korábban szokás volt, de koránt sem volt higiénikus, a jelen helyzetben pedig tilos is lenne.

Ennek lehetőségét tovább vizsgálja a FIFA, hiszen a büntetéssel pont a többi játékost valamint a pályához közel helyezkedő szakembereket, labdaszedő gyerekeket védjék. A német és az olasz bajnokság után pedig úgy fest az angol Premier League is folytatódhat. A tervek szerint június 8-án kezdődne, de a nézők visszatérésérők a brit kormány dönt. A köpés büntetési tételéről pedig a FIFA…

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült. 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!