Nagy áttörés következhet az észak-amerikai férfi kosárlabda bajnokságban, azaz közismertebb nevén NBA-ben. A New York Post információi szerint ugyanis az egykori kiváló női játékosból lett szakember ülhet le hamarosan a New York Knicks kispadjára. Szükség is van minden lehetőségre, hiszen az egyik legrégebbi és sikeres múlttal rendelkező csapat hosszú ideje csak vegetál.

A rájátszásba is legutóbb csak 2013-ba jutott az egyesület, ahol egykor olyan nagyágyúk játszottak, mint Patrick Ewing, Latrell Sprewell, Walt Frazier, Allan Houston vagy épp Gerald Wilkins. Akitől pedig az új felvirágozást várják nem más, mint Becky Hammon, aki rendkívül sikeres játékos pályafutása mellett szakmai vezetőként is bizonyított már.

A WNBA-ben a New York, a Tennessee, a Colorado és a San Antonio együttesében játszott, később megfordult az orosz CSZKA Moszkvában a spanyol Valenciában. Felvette az orosz állampolgárságot, amellyel olimpiai bronzérmet szerzett 2008-ben, egy évvel később pedig a kontinensviadalon második helyhez segítette a válogatottat.

A most 43 esztendős Hammon már hat éve dolgozik az NBA-ben, jelenleg a San Antonio Spurs szakmai stábját erősíti és a vezetőedző Gregg Popovich segítőjeként tevékenykedik. Érdekesség, hogy ebben a szerepkörben is úttörő az egykori játékos, hiszen ő az első nő az észak-amerikai férfi ligában. Úgy fest, hogy nincs már messze a vezetőedzői kinevezése sem!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!