Sikeres sportolóként többször felbukkantak az Ekler-testvérek a Hungarysport oldalán. Lucával világbajnok parasportolóként, míg három öccsével a vízilabdával kapcsolatosan kerültek célkeresztbe. A Ekler Luca után Bendegúz is távozott a vasi megyeszékhelyről és nővére példáját követve a fővárosban folytatja tanulmányait valamint pályafutását.

A vízilabdázó 12 évet töltött az aligátoroknál, az alapok elsajátítása után meghatározó szerepet töltött be az AVUS együttesénél. 2016-ban OB II-es, egy évvel később pedig OB I/B-s bajnokság végén került aranyérem a nyakába és vívta ki az élvonalbeli tagságot csapatával. Ekler Bendegúz tagja volt a Szombathelyen bronzérmet elért U18-as világbajnokságon szereplő magyar korosztályos válogatottnak és 3 éven keresztül az AVUS OB I-es csapatának, azonban a nyári felkészülést már új csapatában a Honvéd színeiben kezdte meg.

Bendével beszélgettünk.

– Mindent a nevelőegyesületednek köszsönhetsz?

– Valóban, szinte mindent az AVUS-nak köszönhetek, nagyon hálás vagyok az edzőknek, a barátoknak, a csapattagoknak, a szurkolóknak és a családomnak, hogy támogattak, támogatnak.

– Mi volt az átigazolásod oka?

– A távozásnak nem volt köze ahhoz, hogy a következő szezont a csapat nem az OB I-ben fogja tölteni. A továbbtanuláson kívül az játszott közre, hogy magasabb szintre szerettem volna lépni. Igazából jó érzésekkel távoztam, elmondhatom, hogy a szombathelyi éveim nagyon sikeresek voltak az utánpótlás és a felnőtt bajnokságok terén is, hiszen az OB II-ből az OB I-ig jutottunk.

– Mit vársz a következő szezontól, illetve magadtól?

– Magamtól azt várom, hogy minél többet fejlődjek, minden lehetséges téren és egy meghatározó játékossá tudjak válni magasabb szintű csapatban is. Ez egy új szint egy mérföldkő az én életemben és innentől, mint, ahogy eddig is, csak rajtam fog múlni, hogy mennyire magasra tudok majd jutni.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!