Óriási örömhírt osztott meg hivatalos oldalán a Red Bull Salzburg. Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, azaz a Budesligában szereplő együttes tarolt a 2019/2020-as szezon végén. A klubelnökök és vezetőedzők szavazása alapján derült ki, hogy mely együttes, játékos valamint szakvezető érdemelte ki éves teljesítménye alapján az elismerést.

Meglepetést nem okozott a Red Bull Salzburg, hiszen a Bundesligában is első helyen végzett és a kupát is elhódították. Sokkal érdekesebb, hogy az én játékosa Szoboszlai Dominik lett. A 19 éves, nyolcszoros magyar válogatott labdarúgója a koronavírus-járvány utáni időszakban 17 kanadai pontot szerzett, de már az őszi idény során is kimagasló teljesítményt nyújtott.

A Transfermarkt statisztikája szerint kilenc találattal és tizennégy gólpasszal zárta az osztrák Bundesliga 2019–2020-as idényét. Az év vezetőedzőjét szintén a Red Bull Salzburg adta Jesse Marsch személyében. Érdekesség, hogy a legjobb játékos díját korábban megkapta Jonatan Soriano, Naby Keita, Konrad Laimer és Moanesz Dabur is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!