Jól kezdte a másodosztályú bajnokság nyugati csoportjának küzdelmeit a Haladás VSE II. csapata. Sziffer András által felkészített fiatalok két győzelemmel álltak a tabella élén. Először az ELTE-BEAC, majd az UTE gárdáját győzték le magabiztosan. A harmadik fordulóban viszont a korábbi években rendre dobogó környékén végző PEAC-Pécs együttese következett a sorban.

Joggal tarthattak a baranyaiaktól a vasi legények, hiszen a legutóbbi szezon során nem sok babér termett a zöld-fehéreknek az összecsapásokon. Ennek tudatában nagyon kemény védekezéssel kezdtek a szombathelyiek, de hiába. Elég volt egyetlen megingás és a védelem közreműködésével már az első percben vezetést szerzett a vendég alakulat.

Néhány perc múlva Kőnig révén már kettővel ment a PEAC. Sziffer András cserékkel próbált lendületet adni csapatának, ami bevált. A szünet előtt nagy nyomás alá került a pécsi kapu és Kovács Máté révén a szépítésre sem kellett várni. A java viszont csak a második félidőben jött. Nem kevesebb, mint nyolc gól született húsz perc alatt!

Leginkább Vatamaniuc-Bartha Dávid volt elemében, de a felnőtt csapatban bemutatkozott fiatalok közül többen is bizonyították, hogy a jövőt jelenthetik hosszútávon a vasi együttesnél. Igazán pörgős és gólgazdag második félidőt produkáltak a csapatok. A vasi gárda már 5-2-re is vezetett, de egyetlen találatra felzárkózott a Pécs.

Végül a jobban védekező és a kontráit gólra váltó Haladás játékosok örülhettek a találkozó végén. Teljesen megérdemelt győzelmet arattak és ezzel a sikerrel, háromra nőtt győzelmeik száma a másodosztály nyugati csoportjában, amivel listavezetők. A folytatásra még várni kell, hiszen legközelebb október elején fogadja a zöld-fehér együttes a Szigetszentmiklós csapatát.

Haladás VSE II. – PEAC 7-4 (1-2)

Haladás: Homlok – Nagy K., Gerencsér, Vatamaniuc-Bartha, Mézer
Csere: Horváth B. – Volner, Horváth N., Szakasics, Mercs, Kovács M.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Vatamaniuc-Bartha 4, Mézer, Nagy K., Kovács M. illetve Kőnig, Bartal, Vénosz, Vatamaniuc-Bartha (öngól)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!