A héten a fiúk mezőnyében is rendeztek fordulót az egyetemi bajnokság nyugati csoportjában. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata így a BME-MAFC együttesét fogadta és mindkét pályára lépő alakulat szerette volna győztesen letudni a kört – ez azonban végül a hazaiaknak sikerült, igaz az ellenfél alaposan megnehezítette a vasi fiatalemberek dolgát.

A kezdés álomszerűen alakult, hiszen Kéri Péter vezetőedző által felkészített szombathelyiek remekeltek támadásban és védekezésben is. A BME kosarasainak három percre volt szüksége, hogy megszerezzék első pontjaikat, addigra viszont már 11-0 állt az eredményjelzőn. Ezt követően rendezte sorait a vendég alakulat, de a különbségen nem igazán tudott faragni.

A folytatásban kissé kapkodóvá vált a játék. Rengeteg pontatlanság borzolta a kedélyeket. A fővárosi együttes rengeteg eladott labdával biztosított lehetőséget a SzoESE számára, hogy növelje az előnyét. Ez azonban nem valósult meg, hiszen a dobószázalék tekintetében nem volt nagy különbség (a hazai kosarasok 31, míg a vendégek 30 százalék pontossággal tüzeltek).

A szünetet követően sem változott a játék forgatókönyve. Sok kimaradt dobás és második szándékból szerzett kosarakkal araszoltak a csapatok. A SzoESE azonban igyekezett saját palánkja alatt megnyerni a mérkőzést, ami sikerült is. Az összecsapást végül ez döntötte el és szolgált rá megérdemelten a győzelemre a vasi alakulat.

SzoESE – BME-MAFC 63-48 (24-15, 14-10, 8-11, 17-12)

SzoESE: Vicze 11, Monek 2, Kiss M. 17/6, Oroszi 15/3, Schveighoffer 6.
Csere: Németh M. 7/3, Frisnyák 2, Gundinger 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

BME-MAFC legeredményesebb játékosai: Láng 12/6 és Szűcs 12/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!