Az utánpótlás bajnokság egyik legerősebb együttesének számít a Vasas alakulata. Az U16-os korosztály mezőnyében szereplő Illés Akadémia a hétvégén a fővárosba látogatott. A két kulcsjátékosát is nélkülöző vendégek igyekeztek megvalósítani elképzelésüket és pontot vagy pontokat szerezzenek a Vasas ellen. Bár az eredmény nem tükrözi hűen, erre reális esélyük is volt.

A szombathelyi akadémisták nagy erőbedobással kezdték a mérkőzést és a biztos labdatartás mellett tetszetős akciókat is vezettek. Nehéz volt megállapítani, hogy melyik csapat a listavezető és melyik áll a tabella ötödik helyén. Aztán egy pontrúgás megváltoztatta a forgatókönyvet. A 26. percben a Kubala Akadémia játékosa Vecsey lőtt a hálóba.

A bekapott találat kissé megfogta a vendégeket, de támadásban maradtak. A szünet után úgy festett, hogy sikerül az egalizálás is, de Pócs kihasználta a vasi védelem megingását. A végeredményt az utolsó percben Szendeff állította be, aki a kitámadó védők mellett lőtt a kapuba. A mérkőzés túlnyomó részébe az Illés Akadémia játszott jobban, de gólokat a Vasas KA lőtt, így továbbra is őrzi első helyét a bajnokságban.

Vasas Kubala Akadémia U16 – Illés Akadémia U16 3–0 (1–0)

Illés Akadémia.: Olasz – Horváth B., Mozsár, Frák, Stifter (Szemes, 64.) – Nagy B., Szvoboda, Bonyhárd (Mohos, 58.) – Mayer G., Papp, Varga D. (Takács Z., 64.)
Vezetőedző: Kovács László

Gólszerző: Vecsey (26.), Pócs (55.), Szendeff (90.)

Kiállítva: Takács Z. (80.)

(A fotó az Illés Akadémia korábbi mérkőzésén készült – forrás: Illés Akadémia)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!