A koronavírus-járvány következtében korlátozó intézkedéseket hozott a magyar kormány, ám a labdarúgás felelős korlátok mellett folytatódhatott volna, viszont a Magyar Labdarúgó Szövetség lehetőséget adott a csapatoknak arra, hogy ebben az időszakban egyoldalúan elhalaszthatják a mérkőzéseiket. A rizikót nagyon kevés csapat vállalta csak fel, így az őszi szezon végén több forduló is elmaradt a megyei bajnokságokban. 

A vasi szövetség azonban kijelölte ezeknek az elmaradt találkozóknak az időpontjait, amelyek a következőképpen alakulnak:

-14. forduló: 2021.02.06-07
-15. forduló: 2021.02.13-14
-16. forduló: 2021.02.20-21
-17. forduló: 2021.02.27-28

A szövetség továbbá arról is tájékoztatta az egyesületeket, hogy amennyiben a csapatoknak van elmaradt mérkőzése az őszi 1-13. fordulóból, azokat kötelesek március 03-ig pótolni.

Az őszi csonka szezon tehát azt eredményezi, hogy jövőre jóval korábban startolnak majd el a megyei bajnokságok küzdelmei, így rövid ideje lesz a csapatoknak a felkészülésre. Kérdés az is továbbá, hogy a koronavírus-járvány miként alakul, hisz a jelenlegi helyzet semmivel sem jobb annál, mint, amikor a kormány az intézkedéseket meghozta, így érdekes lesz, hogy a csapatok ezúttal vállalják-e a folytatást és a vele járó rizikót. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!