Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Kaposvári KK 84-72 (20-13, 26-17, 21-21, 17-21)
Bajnokság, 7. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Praksch P., Török R.

Falco: Váradi 15/9, Doktor -, Benke 12/6, Bruinsma 19/9, Searcy 6. Cserék: Perl 20/3, Milosevics -, Dancsecs -, Lake 12, Kovács -.

Kaposvár: Curry 20/6, Krnjajski 3/3, Miliszavljevics 15/6, Rivers 12, Jukic 10. Cserék: Baki 3/3, Révész 4, Bogdán 5/3.

Az 1.negyedben azt láthattuk, hogy Barac nem, de Milosevic még rendelkezésrre állt, Anderson hiányzott, Searcy pedig a labdáért ugorhatott. A feldobás után a vendégek zsákolásával, majd középtávolijával indult a meccs, 0-4. Searcy büntetőből szerezte az első szombathelyi pontokat, aztán Váradi tripláját követően 4-6 állt a táblán. A játékrész derekán Bruinsma tripláját jegyezhettük fel, majd Searcy helyén Lake játszott tovább. Benke pontos büntetői után 9-8-nál átvette a vezetést a Falco. Bruinsma újabb hármasa is célba ért, majd Lake zsákolása után Lazic mester szakította meg a játékot, 14-8. A hajrában Bruinsma megállíthatatlan volt, már 10 pont szerepelt a neve mellett, ezután Lake ziccerből volt eredményes, a másik oldalon pedig Révész dobott közelit, 20-13.

A 2.negyed elején Milosevic dobta be a labdát, majd Perl Zoltán szerezte meg saját maga első kosarát. Lake a levegő ura, majd Zozó 2+1 pontja után már 27-13-ra vezettek a sárga-feketék. Curry középtávolija is behullott, majd Benke is megmutatott egy hibátlan távolit. Zozó sem tudott hibázni, Okorn mester pedig mindeközben Bruinsmát és Benkét is pihentetni tudta. Perl technikaileg tökéletes kosara után már 34-15 állt az eredményjelzőn. Rivers 2+1 pontját követően Milosevic cserét kért, majd a könyökére kapott egy kötést. Ezután két triplát szórtak egymás után a somogyiak, 34-24-nél Gasper Okorn kért időt. Jukic újra közelről volt sikeres, majd Searcy is betalált középtávolról, a visszaálló Bruinsma pedig megint egy triplával vetette magát észre. Nicola Lazic 39-26-nál újra magához hívta övéit. Hiába, Benke kosarával folytatódott a meccs, majd a félidő végén Curry és Searcy is büntetőkből volt eredményes, 42-27. Az utolsó percben Dancsecs lopott labdát, majd az assziszt után Váradi dobott ziccert. Bruinsma újabb pontjaira Rivers még felelt, 46-30.

A 3.negyedben Curry dobta az első pontokat, majd Benke hármassal felelt. Ezután Zozó szerzett labdát, majd az egész pályán átrohanva dobott ziccert, 51-32. Baki hármasa után Searcy közelije hullott be, 55-35. A játékrész közepén Perl triplája is beesett, majd Rivers küzdött be egy kosarat, 60-41. A finisben Jukic büntetőzhetett, majd Váradi hármasa ért célba, 65-46. Az utolsó percben egy távoli kaposvári tripla és Bruinsma duplája is precíz volt, 67-51.

A 4.negyed Bogdán triplájával startolt, amire újra hármassal válaszolt Váradi Benedek. A szombathelyi csapatkapitány belelendült, egy újabb kosárral már 15 pontnál járt. Perl egy példás egyéni akció végén fejezte be kosárral a támadást, majd Lake is betalált, 76-55. Lazic mester ekkor újra megszakította a meccset, majd Révész és Bogdán közelije is pontokat ért, 76-59. Az utolsó negyed derekán Kovács Benedek is szerephez jutott, Milosevicet váltotta. Curry hibája után Lake dobott büntetőkből pontokat. Lazis újabb időkérését követően Curry triplája esett be, majd újabb kaposvárri zicerrel 78-66-ra zárkóztak a Lazic-tanítványok. Benke Szili büntetőkből szerzett 2 pontot, majd Dancsecs váltotta a pályán, ahol ekkor mindhárom fiatal vasi játékos lehetőséget kapott. Mellettük Lake és Perl volt még a parketten. Az utolsó 2 percben Curry újra büntetőkből, majd ziccerből is növelte pontjai számát, 80-72. A végén Zozó és Lake dobott még egy-egy kosarat, 84-72-re győzött a magyar bajnok.

A Falco szerdán a Bajnokok Ligájában folytatja, az ellenfél a lengyel Lublin lesz idegenben. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!