Tegnap esti cikkünkben arról írtunk, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya, Keller Ákos Szombathelyre igazolhat.

Értesülésünket közben átvette a kezdő5 kosárlabda szakportál, amely pár napja írta meg Keller Ákos szerződésével, átigazolásával foglalkozó Vinko Group közleményét. E szerint Keller Ákos kérésére kezdeményezték a szerződés felbontását a WKS Śląsk Wrocławval még néhány nappal ezelőtt. Erre személyes okok kényszerítették Ákost, amelyekről nem kívántak nyilatkozni.

Keller kérését a lengyel klub vezetősége elfogadta ugyan, de a szerződésbontás feltételeiről még nem született megállapodás, ezért nem tudtak tárgyalni sem a hazai, sem a külföldi érdeklődőkkel – fogalmazott a Vinko Group közleménye 3 napja.

Írásunk megjelenését követően egyébként kaptunk hideget, meleget, hogy miért szellőztetünk meg olyan értesülést, amit még hivatalosan nem erősítettek meg.

Nos, kíváncsiságunk továbbra is határtalan, hiszen számunkra olvasóink igényeinek kiszolgálása az elsődleges, ezért ma a sárga-fekete klubvezetést és Keller Ákost is kerestük, de aktuális cikkünk megjelenéséig egyikük sem erősítette, illetve cáfolta meg értesülésünket.

Amíg tart a válaszra, a hivatalos közleményre várakozás, a dokumentumok intézése, ismerjük meg a válogatott centert!

Keller Ákos 1989. március 28-án született Székesfehérváron. 2007-ben került fel az Alba felnőtt csapatához, ahol a bajnokság meghatározó játékosává nőtte ki magát. A 210 cm magas center 2013-ig erősítette a Fehérvárt, majd a rivális Szolnokhoz szerződött. 3 nagyon sikeres idényt húzott le a Tisza partján, majd hazatért Fehérvárra. Két újabb Albás évad után elhatározta: idegenlégiósként szeretné kipróbálni magát.

Franciaországba írt alá, az Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez csapatához. 2019 nyarán ismét magyar csapat szerződtette, a Körmenddel egyezett meg. Nem sokáig tartozott a piros-feketék kötelékébe, október végén a KK Zadar csapatához kötelezte el magát. Körmenden mérkőzésenként 11.3 pontot és 7 lepattanót tudott felmutatni.

A horvátországi kaland után februárban újabb váltás következett a magyar válogatott kapitányának életében. 3 mérkőzést játszott az Orlandina Basket csapatában az olasz másodosztályban – később szerződést bontottak. Legutóbbi csapata a lengyel rekordbajnok Śląsk Wrocław volt. A bajnokságban találkozott a Falco BL-ellenfelével, a Start Lublinnal is: ekkor 8 pontot és 5 lepattanót jegyzett.  Lengyelországban 18 mérkőzésen lépett pályára, 6 pontot és 5 lepattanót átlagolt.

Most pedig nézzük meg Keller Ákos legjobb lengyelországi megmozdulásait!

Ezek után már ,,csak” az a kérdés, vajon hol és mikortól folytatja kosaras karrierjét az ötszörös magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes válogatott center?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!