Az elődöntőbe jutásért vívott csata 1. részében a Falco hazai pályán nem adott sok esélyt örök riválisának, az Egis Körmend csapatának. A vasi klasszikus első párharcáról ITT írtunk.

Nem kérdés, egyenlíteni szeretne a vasi rangadón az Egis Körmend együttese, amely az első felvonás során – főleg az első félidőben egyenrangú partnere tudott lenni a friss kupagyőztesnek. A piros-feketék mestere tisztában van, hogy min kell változtatni és látja csapata erényeit is, amellyel sok borsot szeretne törni a Falco játékosok orra alá.

– Mindenekelőtt szeretném együttérzésemet kifejezni a Váradi családnak, Benedeknek és Kornélnak az őket ért veszteség miatt. Sok erőt kívánok nekik ebben a nagyon nehéz helyzetben! Másodszor ez úton szeretnék gratulálni a Falco-nak a kupa elnyeréséhez, hiszen eddig erre nem volt lehetőségem. A mérkőzésről, annyit mondanék, hogy nem érdemeltük meg ezt az eredményt. Úgy értem, hogy túl nagy a különbség pontokban kifejezve. Vezettünk is, de ezt nem tudtuk megtartani, sajnos a második negyed utolsó öt percében elvesztettük a koncentrációt és ez megnehezítette a dolgunkat. Egy ilyen tapasztalt csapat ellen, mint a Falco, tíz pontos hátrányból már nagyon nehéz visszajönni. Azt sem mondhatom, hogy a fiúk ezt nem próbálták meg, de voltak olyan negatív pillanatok a játékunkban, amelyek lehetőséget adtak a Falco számára az előny növelésére. Minden esetre, ahogy az öltözőben is elmondtam, nem állunk meg, mutattunk olyan dolgokat, amelyekkel lehet nyerni, kedden az lesz a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést – nyilatkozta a klub hivatalos holnapján Antonis Constantinides vezetőedző.

xxx

Gasper Okorn, a bajnoki címvédő, friss Magyar Kupa-győztes szombathelyiek mestere az esti csata előtt a klub közösségi oldalának mondta el várakozásait.

– Az első mérkőzésen nem voltam elégedett a mutatott védekezésünkkel. Sok hibát vétettünk a saját palánkunk alatt, ami ma már nem fér bele. Egy agresszív, harcos Körmendre számítok, akik mindent megtesznek majd azért, hogy egyenlíthessenek. A kupán mutatott játékunkkal van esélyünk, hogy idegenben is győzhessünk. A szombatinál sokkal koncentráltabban kell pályára lépnünk – fogalmazott a sárga-feketék vezetőedzője.

A szombathelyiek fiatal játékosa, Dancsecs András szerint a védekezés hatékonysága lesz a döntő faktor.

 

 

 

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2021. április 20. (kedd) – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok (zárt kapus találkozó)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!