A Magyar Atlétiaki Szövetség hivatalos honlapjának tudósítása szerint a szombat délutáni versenyen Gyurátz Réka ismét legyőzhetetlen volt kalapácsvetésben, ráadásul már csak két centire maradt el az idén még el nem ért 70 métertől.

– Még mindig azt érzem, hogy rengeteg van a mozgásomban és a technikámban, de ez egy nagyon jó alapot ad majd az előttem álló, keményebb edzésekkel teli időszakra. Elég sűrű volt a versenynaptárunk, de a következő héten napi két edzés vár rám. Utána szeretnék minél több versenyen elindulni, majd júliustól a fókusz megint átértékelődik, és az olimpiai felkészülésen lesz a hangsúly – értékelt az atletika.hu-nak a Szombathelyi Dobó SE kiválósága, aki ezúttal 69.98 méterrel tudott diadalmaskodni.

Természetesen a győztes dobás után mi is megkerestük az olimpiai kvótával rendelkező dobóatlétát. Érdeklődésünkre Réka elmondta, hogy egész jó verseny volt.

– Kezdek szerintem stabilabban versenyezni. Örültem, hogy megdöntöttem az idei legjobbamat. És a verseny végén is tudtam nagyot dobni. Remélem, hogy innen elkezdenek jönni a jobbnál jobb eredmények – tette hozzá Gyurátz Réka.

Egyébként a vasiak kisajátították maguknak a dobogót ebben a számban, ugyanis Gyurátz mögött a szintén Dobó E színekben versenyző Németh Zsanett és Viszkeleti Villő végzett.

xxx

A férfiaknál Halász Bence hódította el az 1. helyet, a negyedik sorozatban 74.93 métert dobott, amivel a szintén jó teljesítményt nyújtó Rába Dániel előtt győzött. Dani csupán fél méterre maradt el az egyéni csúcsától, és a május elsejei szombathelyi dobóverseny után második alkalommal jutott 73 méter fölé 2021-ben. A dobogó harmadik fokára a VEDAC atlétája, Pásztor Bence állhatott fel, 71.80-at elérve.

– Többet szerettem volna kihozni a mai versenyből. Erős fájdalommal kellett küzdenem a térdemben az egész héten, bízom benne, hogy nem újult ki a sérülésem, és csupán a front miatt van. Jövő héttől visszaállunk a kemény edzésekbe, és a következő versenyeken már szeretnék a 78-80 méter felé kacsingatni – fogalmazott a sérüléséből felépülő Halász Bence.

Bencénél is érdeklődtünk. A VB-bronzérmes kalapácsvető szerint sok maradt benne.

– Nem mondhatnám hogy elégedett vagyok, hiszen sok maradt benne, de megpróbálom kiszűrni, ami jó volt. Például, hogy nagyon jó érzést találtunk most a dobáshoz, jól mozogtam, egyszerűen tényleg nem jött össze ez a hét. Ahhoz képest, hogy milyen állapotban voltam jó eredmény, de nem lepődnék meg ha legközelebb 78 méter körül dobnék. Erősödni kell még és, ha ezt a mozgást meg tudom csinálni később akkor biztos hogy nagy lesz – árulta el nekünk a tokiói ötkarikás játékokra készülő atléta.
A férfiak versenyében ezüstérmet szerző Rába Dániel is eléedetten nyilatkozott nekünk.

Németh Zsolt és Németh László tanítványainak eredményei, illetve a verseny valamennyi versenyszámának történései ITT böngészhetők!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!