Nem lehet könnyű idősebb testvérként jó példával elöljárni. Főleg akkor nem, ha igazi sportos családról van szó, ahol a nagy szeretet és összetartozás elengedhetetlen. A siker alapjait a szülők teszik le, akik gondoskodással és segítőkészséggel terelgetik az ifjú sportolókat. Ennek ékes bizonyítéka az Ekler család, ahol Zsombor és Bendegúz vízilabdázóként, Luca pedig atlétaként bizonyított.

A 22 éves hölgy esete ráadásul speciális, hiszen egy komoly betegség után parasportolóként hódította meg a világot. Ezt pedig kicsit sem kell túlzásként kezelni, hiszen Luca, néhány év leforgása alatt az egyik legnagyobb névvé nőtte ki magát a sűrű mezőnyben. Ékes bizonyíték erre, hogy a legutóbbi hétvégén három érmet szerzett a lengyelországi paraatlétikai Eb-n.

Két arany és egy ezüstérem – mennyire vagy elégedett a teljesítményeddel?

– Minden várakozásomat felülmúlta az Európa-bajnokság, és azt gondolom, hogy jó előrejelzés a szezonra nézve. 100 méteren örültem az időnek amit futottam, és a helyezéssel is elégedett voltam. Távolugrásra is ugyanez mondható el, remélem, hogy nemsokára sikerül még jobb formába kerülnöm. Amire egyáltalán nem számítottam, az a 400 méteren elért eredményem. Azt tudtam, hogy ha jól futok, akkor meg tudom verni az orosz lányt, de hogy világcsúccsal győzök, arra még álmomban sem gondoltam.

Mi volt a sikered titka és milyen céljaid vannak a közeljövőben?

– Egy hosszú és sikeres felkészülés áll mögöttem. Az Európa-bajnokság megmutatta, hogy jó úton haladunk, és továbbra is folytatnunk kell a kemény munkát. A következő célom Tokió, ahol szeretnék minél jobban szerepelni, hogy valóra váltsam az egyik legnagyobb álmom.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!