Az már korábban eldőlt, hogy az angol válogatott és a csehek is kedvezőbb pozícióból várhatják a csoportkör harmadik játéknapját. Ezzel szemben a horvátoknak mindenképpen győzniük kellett, ha nem akartak idő előtt elköszönni a tornától. Az angol-cseh párharc legfőbb kérdése csak az volt, hogy melyik együttes akar csoportelsőként végezni a kvartettben.

A válaszra sokáig nem is kellett várni, hiszen már a második percben Sterling kongatta meg a kapuvasat, ami ekkor még a csehek pártján állt. Az egyre fokozódó nyomást azonban nem sokáig bírták. Ennek eredményeként a 12. percben Sterling megszerezte második találatát az Eb-n, előnyhöz juttatva a házigazdát. A vezetés dacára sem álltak le a hazaiak és tetszetős támadásokat vezettek.

A játékrész közepére alábbhagyott a lendület, sőt a csehek felbátorodtak és többször kellett Pickfordnak játékba avatkozni. A szünetig viszont nem változott az eredmény. A térfélcserét követően egy teljesen másik szalagot fűztek be a labdarúgók, akik nem igazán törték magukat a helyzetek kialakításában, így a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben.

Még úgy sem, hogy közben a másik mérkőzésről -a csehek számára- kedvezőtlen hírek érkeztek. Az utolsó percekben még próbálták aktivizálni magukat a főszereplők, de nem változott az eredmény. A másik pályán a horvátok nagy elánnal estek a skótok nemzeti csapatának, amely hősiesen védekezett. Egészen a 17. percig, ekkor Vlasic talált be, egy lekészített labdát követően.

A skótok szerettek volna szépen búcsúzni, így felvették a kesztyűt és a szünet előtt az egyenlítés is sikerült számukra. A második félidőben viszont esélyt sem hagytak Modricsék és hatalmas iramot diktálva – több komoly helyzetet kialakítva – sikerült ismét előnyre szert tenniük. Ráadásul a hajrában már kettő volt a különbség, ami egyben azt is jelenti, hogy Horvátország a második helyen lép tovább a D-csoportból.

3. forduló:
Horvátország-Skócia 3-1 (1-1)
Anglia-Csehország 1-0 (1-0)

korábban:
2. forduló (június 18.):
Anglia-Skócia 0-0
Horvátország-Csehország 1-1 (0-1)

1. forduló (június 13-14.):
Csehország-Skócia 2-0 (1-0)
Anglia-Horvátország 1-0 (0-0)

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Anglia 7 pont
2. (és továbbjutott) Horvátország 4 (4-3)
3. (és továbbjutott) Csehország 4 (3-2)
4. Skócia 1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!