A Hungarysport olvasói bizonyára nem először olvassák Kámán Lehel nevét, aki korábban labdarúgás terén, az utóbbi hónapokban és években viszont már darts sportágban ér el kimagasló eredményeket. Ezúttal sem érte be kevesebbel, mint az első hely, pedig nem ígérkezett könnyű feladatnak, hogy bezsebelje az aranyérmet, valamint az oklevelet.

A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület rendszeresen indít saját rendezésű erőpróbákat, amelyek a sportág népszerűsége mellett a versenyzési lehetőségek bővítését is szolgáják – rendkívül sikeresen. A Magyar Darts Liga és az országos bajnoki fordulók között sem maradnak lehetőségek nélkül a sportbarátok, hiszen a legutóbbi hétvégén rendezték a Goldfisch Open újabb felvonását.

A szervezők izgultak, mert a nyári időszak jobbára a pihenésről szól, de még így is 29 fő érkezett a Haladás Sportkomplexumban kialakított táblák elé. A színvonal és az izgalom garantált volt – látva a résztvevők névsorán. Érkeztek versenyzők Sopronból, Körmendről, Pápáról, Zalaegerszegről, valamint a Szigetközből is, akik először a csoportkörben bizonyíthattak.

Az egyenes kiesési szakaszba a legjobb két versenyző jutott minden csoportból és itt már minden rontott dobásnak nagy súlya volt. Alexits Tamás – aki az összetett pontversenyt is vezeti – legyőzte Budavári Zsombort. Míg Csóka András előtt Kozmor Józsefnek kellett fejet hajtani. A döntőbe jutásért így az SZDCSE elnöke és az Aramis kiválósága játszott egymással.

Az alsó ágon Kámán Lehel kiválóan vette az akadályokat és lépegetett a döntőig, ahol Alexits Tamással vívott nagy csatát. A finálét végül 4-1-re nyerte az SZDCSE versenyzője és szerezte meg első pontjait a nyílt bajnokságon – amely egyben az első idei megmérettetése volt ebben a sorozatban. Ugyanakkor egyéb érdekességek is akadtak ezen a játéknapon.

Borbély András a csoportkörök során remekelt és egy 160-as kiszállóval koronázta meg a rendezvényt. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem ment haza üres kézzel, hiszen a rendezvény névadójának köszönhetően extra díjazásban részesült a pápaiak tehetséges dartsozója. Goldfisch Open augusztus 15-én folytatódik, akkor már a 6. fordulóval.

Eredmények:

1. Kámán Lehel – 32 pont
2. Alexits Tamás – 24 pont
3-3. Csóka András és Czotter Gábor – 16-16pont

Goldfisch Open
Összetett pontverseny – 5. forduló után:

1. Alexits Tamás – 108 pont
2. Csóka András – 80 pont
3. Czotter Gábor – 64 pont
4-4. Budavári Zsombor és Kozmor József – 52-52pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!