A szombathelyi együttes a legutóbbi NB I-es kiírást hatalmas csatában megnyerte a Berettyóújfalu ellen, így története során első aranyérmét zsebelte be. Ezzel együtt kivívta, hogy részt vegyen a BL-előselejtező körében is, amelyet magabiztosan megnyert még augusztus végén. Az UEFA pedig azóta elkészítette a folytatást illetően a sorsolást, csoportbeosztást.

A nyoni központban megtartott eseményen a Haladás a főtábla B-ágának 5. csoportjába került. Kiderült az is, hogy ezúttal a résztvevő négy csapat Máltán vívja meg a csoportmeccseket, körmérkőzések formájában és buborékrendszerű lebonyolítás mellett. Ezeket a találkozókat október 26. és 31. között a a Luxol St. Andrews együttes otthonában tartják.

A Haladás a már említett máltai gárda mellett összeméri tudását a lengyel Record Bielsko-Biała és a svéd Hammarby IF FF alakulatával is. Míg az A-ágról a minitorna 1-3. helyezettje jut a legjobb 16 közé, addig a “B” jelű csoportokból csak az első helyen végzett együttesek lépnek tovább. Nem lesz tehát könnyű dolga a szombathelyieknek, akik szeretnének meglepetést okozni Máltán is.

UEFA Bajnokok Ligája

B-ág
5. csoport
Record Bielsko-Biała (POL)
Luxol St. Andrews (MLT)
Haladás VSE (HUN)
Hammarby IF FF (SWE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!