A sereghajtó otthonába látogatott az Egis Körmend együttese a legutóbbi játéknapon a férfi kosárlabda NB I-ben. Nem ígérkezett könnyűnek a nyírségi kirándulás Ferencz Csabáéknak, akik az idei kiírásban nagy bravúrokra is képesek voltak, de akadt néhány kellemetlen meglepetésben részük. A forgatókönyv viszont a lehető legkiszámíthatatlanabb lett, amire talán senki sem számított.

A feldobás után a hazaiak kapták el előbb a játék fonalát. A védekezésre egyik csapat sem ügyelt kimondottan, sok tiszta dobást engedhettek el a játékosok, amelyek rendre be is hullottak. Először a nyírségi együttes szigorított a palánk alatt és ezt jó érzékkel tették, mert lépéselőnybe kerültek a körmendi kosarasokkal szemben, hiába kért időt Antonis Constantinides.

A második negyedben sem talált igazán fogást ellenfelén a vasi együttes, pedig a vendégek trénere alaposan forgatta játékosait. A gondot viszont leginkább Johnson és Suarez hatástalanítása okozta, akik könnyedén gyarapították pontjaik számát. A szünet után Savic és Ferencz vette hátára a körmendi együttest és kezdték ledolgozni az első félidőben összegyűjtött hátrányt.

Igazi áttörést viszont csak a negyedik negyed hozott, ekkor a vasi alakulat parádés védekezést nyújtott és ezzel együtt az ellenfél palánkja alatt is eredményes tudott lenni. Az utolsó percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végén viszont ismét jött az extrát nyújtó Johnson és büntetőivel pontot tett a találkozó végére, a vasi alakulat így 3 győzelemmel és 3 vereséggel a háta mögött várhatja a folytatást.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Egis Körmend 95-94 (26-22, 23-20, 28-21, 18-31)

Körmend: White 9/3, Takács K. 2, Stokes 12/3, Savic 25/6, Garrett 17.
Csere: Ferencz Cs. 16/12, Kenéz 5/3, Durázi K 5/3, Krivacsevics M. 3.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!