Nem ígérkezett könnyű mérkőzés a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabdázói számára. A MEFOB idei kiírásában a legutóbbi szezon legjobb három csapata mellett kapott helyett a vasi alakulat. Ezúttal egy hosszú út is nehezítette a találkozóra való hangolódást és a PTE-PEAC teljes kerettel várta Szabó László együttesét.

Egyetlen igazi fegyvere volt csupán a vendégeknek, akik híresek a kiváló védekezésükről. A cél tehát az volt, hogy minél kevesebb pontot engedélyezzenek riválisuknak. Ennek megfelelően kiválóan zárták le a palánk felé vezető folyosókat és kényszerítették a pécsi kosarasokat a távoli dobásokra. Az eredményesség tekintetében viszont a SzoESE is hadilábon állt a pontszerzés terén.

Minimális előnyét azonban csak átmenetileg tudta őrizni a vasi alakulat, amely a második negyedben nem igazán találta a játék ritmusát. A nagyszünetben így 32-30-as állást mutatott az eredményjelző. A pihenő jót tett a vendégeknek, akik a harmadik negyedben kaptál el igazán a fonalat. Ekkor már a jó védekezés mellett a hazaiak palánkja alatt is könnyedén szerezték pontjaikat.

Leginkább Balogh Viktória volt elemében, aki remek dobószázalékkal 23 egységig jutott, de leszedett 11 lepattanót, és 2 szerzett labda, valamint 1 gólpassz is állt a neve mellett. Ebben a játékrészben vitte döntésre a találkozót a SzoESE, amelynek az utolsó felvonásban arra kellett csak törekednie, hogy ne kapjon a PTE-PEAC új erőre.

Erre nem került sor, így 40 percnyi játék után, megérdemelt sikert arattak idegenben. Szabó László együttese a nyáron alaposan kicserélődött, ugyanakkor az eredmények mellett látható nyomai vannak a csapat fejlődésének. A SzoESE győzelmének köszönhetően fellépett az egyetemi bajnokság nyugati csoport tabellájának negyedik helyére.

PTE-PEAC – SzoESE 53-61 (14-17, 18-13, 11-23, 10-8)

SzoESE: Mezősi A. 10, Preisinger B. 10/6, Püspöki L. 12, Balogh V. 23/3, Plózer P. 6.
Csere: Kardos K. -, Kaj B. -, Dervalics A. -.
Vezetőedző: Szabó László

A PTE-PEAC legeredményesebb játékosai: Németh 24/6, Hegedűs 10.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!