Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Szilveszter kupa, idén viszont szigorú előírások betartása mellett meg lehetett rendezni a térség egyik legnívósabb és legnagyobb múlttal rendelkező teremlabdarúgó tornáját. Bár a résztvevők számán csökkenést lehetett észrevenni, ez a minőségen és a látogatottságon sem éreztette semmilyen hatását.

Egy minden tekintetben kiváló rendezésű, lebonyolítású rendezvénynek adott otthont és vizsgázott kitűnőre a Haladás Sportkomplexum, amely a döntő napján zsúfolásig megtelt. A hatalmas érdeklődést már a parkolóban lehetett érezni, hiszen vadászni kellett egy-egy szabad helyet. A kitartásnak viszont meg is lett a gyümölcse, hiszen mérkőzésdömping várta a szurkolókat.

Azoknak sem kellett szomorkodni, akik nem tudtak kilátogatni, hiszen a Hungarysprton élőben követhették a csapatok szereplését. Először a női helyosztókra került sor, s bár a döntőben hátrányban is volt az ELIT-TA alakulata – sikerült fordítania – és a torna egészét nézve megérdemelten hódították el a kupát, a vándorserleget, valamint az aranyérmeket is.

Az öregfiúk mezőnyében sokan várták befutónak a legutóbbi kiírás ezüstérmesét, a Don Pepito csapatát. Ezúttal sikerült ismét visszavenni a vándorserleget Gyurcsányi Zsolt nevével fémjelzett együttesnek. Az elődöntőben a Május 1. Étterem, a fináléban pedig a Falcold csapatát múlták felül. A fináléban rendkívül koncentrált játékkal 9-3-ra győzedelmeskedtek.

Ezt követően az amatőr mezőnyön volt a sor, akik csütörtök délelőtt még a középdöntőben, délben az elődöntőben, majd a helyosztókon is bizonyítaniuk kellett. A fináléba – megérdemelten – a két veretlen együttes, a Bunstift és az M-Flex került. A vigaszágon a bronzéremért zajló versenyfutásban a Petrovics Apartmanház bizonyult jobbnak a Futer Tűzifa ellen.

A döntőben két rendkívül felkészült csapat, felesleges kockázatvállalás nélkül játszott. A sok helyzetet hozó 2×15 perc után 1-1 állt az eredményjelzők. Következett tehát a büntető, ahol Halmos Máté kísérletét Marton védte és ezt az előnyét jól ragadta meg a későbbi bajnok, amely megszakította Imre Jánosék jó sorozatát és hódította el az első helyet.

VÉGEREDMÉNY

Női:
1. ELIT-TA
2. Bagolyvár Pizzéria Celldömölk
3. Pelc-Nyárád
4. Csepreg SE

 

 

Öregfiúk:
1. Don Pepito
2. Falcold
3. Május 1. Étterem
4. Lakoma Étterem

 

 

Amatőr:
1. M-Flex
2. FC Bunstift
3. Petrovics Apartmanház
4. Futer Tűzifa

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!