Nincs megállás a férfi másodosztályú futsal bajnokságban sem. Az NB II. nyugati csoportjában mindkét vasi együttes pályára lépett a hétfő esti játéknapon. A szombathelyiek Csönörre utaztak, ahol a jó erőkből álló REAC ellen kellett volna bravúrt végrehajtani. Ez azért sem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen Sziffer András játékosainak többsége az NB I-es kerettel készül.

Terkintve az élvonalban szereplő csapat többsége kidőlt betegség miatt, így az NB II-es alakulat gerince az elmúlt napokban pályára lépett a Kecskemét és az Újpest elleni derbiken. Hétfő este így fiatalokkal kiegészülve, foghíjas kerettel próbált helyt állni a fakó gárda. Ez az első félidőben maradéktalanul sikerült is, hiszen 0-0-ra végeztek a csapatok.

A szünet viszont megtörte a vendégek lendületét és már a fáradtság is kiütközött a játékosokon. Ezt pedig a nagyobb rutinnal és hosszabb kispaddal rendelkező rákospalotai futsalosok köszönték szépen és a játékrész derekára el is döntötték a három pont sorsát. Hasonlóan nehéz küldetés várt a Sárvár játékosaira is, akik az ezüstérmes helyen álló ELTE csapatát fogadták.

Talán a tabellán elfoglalt helyezés, talán a nagyobb nevek miatt megilletődötten kezdett a Rába-parti együttes. Ennek nagyon gyorsan, komoly eredménye is lett, hiszen négy perc alatt már három gólos volt a fővárosi előny. Sikerült rendet tenni a vasi fejekben, mert a félidő második felében már a hazaiak akarata érvényesült, sőt a szünet előtt szépíteni is sikerült.

A második felvonásra aztán fokozta az iramot a Sárvár, amelyet próbált felvenni az ELTE is, de ezt csak időszakosan sikerült. Tetszetős támadások, agresszív letámadás jellemezte a vasiak játékát. A 32. perctől pedig potyogtak a gólok és az utolsó pillanatokban Halmos révén már a győzelmet is bebiztosította a zöld-fehér alakulat, amely tapad a dobogós csapatokra.

REAC-Sportiskola SE – Haladás VSE II. 6-0 (0-0)

Haladás: Horváth B. – Horváth F., Knizs O., Volner B., Horváth Z.
Csere: Németh K. – Kárász N., Dobos D., Vincze B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kiss T. (23′, 28′, 33′, 37′), Szántovszki S. (33′), Sztojanovits Z. (40′)

*

Sárvár Futsal – ELTE-BEAC 5-3 (1-3)

Sárvár: Soós B. – Kovács A., Manganelli A., Manganelli Zs., Szakasics B.
Csere: Nagy Cs. – Faiszt P., Balogh Á., Fábián K., Tóth L., Halmos M., Kuti A.

Gólszerző: Kovács A. (büntetőből – 18′, 32′), Tóth L. (33′), Tóth D. (öngól – 39′), Halmos M. (40′) illetve Szini L. (1′, 4′, 5′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!