Továbbra is tartalékos összeállításban dolgozott és készülhetett a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes, amely vasárnap este lépett pályára. A 17 forduló kétségtelen legnagyobb rangadója a MVFC-Berettyóújfalu elleni összecsapás volt. A derbi mindkét együttes számára fontos volt, hiszen a Hali a listavezető pozícióját szerette volna megerősíteni.

Ezzel szemben a Mezei Vill futsalosai a felsőházi rájátszást érő helyek egyikéért hajtott. Nagy iramban kezdődött a találkozó, Sipos révén veszélyeztettek a hazaiak, majd a vendégek is megdolgoztatták Alasztics kapust. Majd inkább a biztos labdatartásra helyezték a főszereplők a hangsúlyt, így ritkábban alakítottak ki helyzeteket a csapatok.

Bár a vendégek birtokolták többet a játékszert, a gól megszerzéséhez a szombathelyiek álltak közelebb, azonban Mezei eszén nem tudtak túljárni a vasi támadók. A szünet után is folytatódott az állóháború. A kemény, de határozott védekezésekből épített támadások viszont nem jelentettek túlzott veszélyt a kapukra. Aztán váratlanul megszerezte a vezetést a Mezei Vill.

Egy sarokrúgásból indított passz találta meg Sidnei-t a Hali bünetőterületén belül, Ő pedig nem hibázott közelről. A Haladás játékosai ezután harcosabb játékkal, több támadást vezettek, de az egyenlítés nem akart megszületni. Henrique Diniz és Vas is tesztelte a vendégek kapusát, de a hálót nem sikerült megzörgetni. Ami kimaradt az egyik oldalon, bement a másikon.

Egy klasszikus kontratámadás végén Nagy Imre lőtte ki a hosszú sarkot, másfél perccel a lefújás előtt. Bár a szombathelyiek vészkapusra váltottak és kapuja elé szegezte a Berettyót, Henwique Diniz lövése úgy pattant le Rábl lábáról, hogy az az üres vasi kapuban kötött ki. A 0-3-as eredmény dacára továbbra is élen áll a Haladás, amely az utolsó alapszakasz mérkőzésén a TFSE ellen bizonyíthat.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 0-3 (0-0)

Haladás: Alasztics – Kovács M., Vidák B., Sipos G., Vas Á.
Csere: Horváth B., Homlok L. – Szalmás Z., Knizs O., Kárász N., Papp Zs., Gerencsér A., Volner B., Henrique Diniz
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Sidnei (28′), Nagy I. (39′), Rábl (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!