Ismét ellentétes eredményekkel jelentkeztek a vasi futsal csapatok a másodosztályú bajnokság nyugati-csoportjának játéknapján. A 16. fordulóban a Haladás VSE fakócsapata a listavezető és a feljutásra pályázó Újpesttel mérte össze tudását, míg az újonc Sárvár Futsal a Tihany otthonába látogatott a győzelem megszerzésének reményében.

Szombathelyen az ezer sebből vérző Haladásnak nagyon nehéz dolga volt, hiszen az első osztályban szereplő felnőtteket és a fiatal korosztályos kereteket is betegség, sérülések tizedeltek. Sziffer András így az összeállítást is közvetlenül a találkozó előtt tudta leadni. Ezzel szemben az UTE – amely listavezetőként érkezett teljes kerettel a győzelem megszerzésének reményében érkezett.

Már a találkozó elején gyors két gólos vezetésre tettek szert a vendégek, amit még Volner kozmetikázni tudott, azonban a fővárosiak akarata érvényesült. A szünet után kisebb fellángolásai akadtak a szombathelyi futsalosoknak, de a nagyobb rutin és tapasztalat az újpesti egyesület sikerét hozta. Ugyanakkor dicséret illeti a Haladás ifjú játékosainak akaratát is.

A Balaton-partjára látogattak a játéknapon az újonc Sárvár Futsal játékosai, hogy folytassák menetelésüket. Az eredményes Magyar Kupa kezdést illetően hasonlóan jó folytatásra volt kilátás. Egyrészt a Tihany meglehetősen hullámzó teljesítményre képes, másrészt a vasi együttes az elmúlt hetekben is bizonyította, hogy jó erőkből állnak és esélyük van a dobogós helyek egyikének megszerzésére.

A kezdést követően nem estek azonnal egymásnak a csapatok, egyik fél sem mert felesleges kockázatot vállalni. Ezt követően kiegyenlített játékkal rukkoltak ki a játékosok, mindkét kapu előtt kisebb-nagyobb helyzeteket alakítottak ki. A szünet előtt egy tetszetős akció végén Kuti révén a vezetést is megszerezte a Sárvár, amit sikerült is megőrizni a pihenőig.

A szünet után jobban aktivizálta magát a Tihany is és egy őrületes második félidőt produkáltak a főszereplők. Bár Halmos révén kettővel is ment a vasi együttes, a hazaiak nagy rohamozásának eredményeként sikerült egyenlíteni. A vége előtt aztán ismét Halmos villant, aki újra előnyhöz juttatta a Sárvárt, amely a hátralévő időben jól védekezett, így fontos három pontot szereztek.

A Haladás VSE II. jelenleg a 11. helyen áll a 12 csapatot felsorakoztató csoportban, míg a Sárvár – sikerének köszönhetően – továbbra is üldözi a dobogós együtteseket. A Rába-parti futsalosok 26 ponttal a negyedik helyet foglalják el, a listavezető UTE-nek 12, a második helyen álló ELTE-nek 3, míg a bronzérmes pozíciót elfoglaló Nagykanizsának 1 pont fórja van.

Haladás VSE II. – UTE 2-6 (1-3)

Haladás: Németh K. – Knizs O., Volner B., Puhr B., Fehér B.
Csere: Horváth B. – Kovács M., Dobány P., Dobos D., Kárász N., Horváth F., Horváth Z.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Volner B. (11′), Horváth Z. (38′) illetve Kavalecz (5′), Huszthy (7′, 25′), Medveczki (15′), Czerman (27′, 40′)

*

Tihany FC – Sárvár Futsal 2-3 (0-1)

Sárvár: Soós B. – Gyenese Á., Kovács A., Manganelli Zs., Manganelli A.
Csere: Faiszt P., Balogh Á., Lőrincz D., Fábián K., Tóth L., Halmos M., Kuti A.

Gólszerző: Hoffer D. (29′), Tar T. (34′) illetve Kuti A. (20′), Halmos M. (27′, 37′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!