A hétvégét követően szerdán újabb élvonalbeli férfi kosárlabda forduló vár a csapatokra. Szombaton az Egis Körmend folytatta eredményes menetelését és az Alba Fehérvár ellen, nagyon fontos sikert arattak. A 91-83-as eredmény egyben azt is jelenti, hogy a vasi alakulat megerősítette a táblázaton a negyedik helyét, lépéselőnybe kerülve a közvetlen üldözőkkel szemben.

Zsinórban négy megnyert összecsapás után pedig egy nagy falat következik a sorban. Nevezetesen egy piros-fekete rangadó, amely minden tekintetben mérföldkő lesz. Egyrészt a Szolnok és a Körmend is a dobogós helyek egyikének megszerzéséért harcolnak hétről-hétre. A két érintett csapatot csak egy vereség választja el, amely jelenleg a Tisza-parti gárda előnyét jelenti.

Ugyanakkor az elmúlt hetek nem úgy sikerültek az alföldi gárdánál, ahogy azt szerették volna. A legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített az Olajbányász. Különösen a Nyíregyháza elleni botlás volt nem kalkulált eredmény. A legutóbbi hétvégén pedig Sopronban is vereséget szenvedett Potocnik csapata, amely a második hely átengedését hozta magával következményként.

Ennek fényében nagy csata várható a Tiszaligeti városi sportcsarnokban. Érdekességként meg kell említeni, hogy a 10. fordulóban már találkoztak egyszer a csapatok. Körmenden Cakarun és Badzim ponterős játékával 82-93-ra diadalmaskodott a Szolnok. Épp ezért fűtheti a visszavágás reménye a szerda esti derbin Ferencz Csabáékat.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend
Szolnok, Tiszaligeti városi Sportcsarnok
2022.02.16 – 18:00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!