Egy hosszú és nehéz időszak után a legjobb nyolc együttes Debrecenben lép pályára, ahol a Zsíros Tibor Férfi Kosárlabda Magyar Kupa kiírását rendezik. A lebonyolítás a már megszokottak szerint alakul. Első nap a negyeddöntőkre, majd az elődöntőkre kerül sor, míg az utolsó játéknapon a helyosztókra kerül sor. A mezőnynek ezúttal is két Vas megyei főszereplője van.

Az Egis Körmend sorsolása talán a vártakhoz képest kicsit erősebbre sikeredett, hiszen a Szolnokkal került össze Antonis Constantinides együttese. A Falco-Szeged, a DEAC-Alba Fehérvár összecsapások után, este 18 órakor dobják fel a labdát és a derbi győztese az elődöntőben folytathatja a küzdelmet. Ezzel szemben a vesztes fél számára véget ér a “hosszú hétvége”.

A Tisza-parti együttes mindkét alapszakaszbeli találkozóját megnyerte. Először Körmenden 82-93-ra, majd február közepén hazai környezetben 83-71-re diadalmaskodott. Ezúttal viszont semleges pályán kellene abszolválni a feladatot, ami azért sem ígérkezik a Szolnok számára sem könnyűnek, hiszen néhány évvel ezelőtt hasonló előjelek után kényszerültek fejet hajtani.

2016-ban a Vojvoda-Keller-Milosevic nevével fémjelzett alföldi gárda sokáig vezetett, majd Ferenczék nemcsak fordítani tudtak, de az összecsapást is megnyerték. Nagy csatát és szoros eredményt vár a Körmend vezetőedzője Antonis Constantinides is. Ugyanakkor a tréner bizakodik benne, hogy a sérülésből és betegségből felépült játékosokkal sikerülhet meglepetést okozni.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász
2022. március 31. – 18:00
Debrecen, Főnix Aréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!