Az idei korosztályos kosárlabda bajnokság alapszakaszát követően a legjobb nyolc csapat már szerdán megérkezett Körmendre, hogy részt vegyenek az U20-as rájátszáson. A Magyar Kosárlabda Szövetség kiírása alapján két négy fős csoportba kerültek az érintett csapatok, ahol a körmérkőzések után a továbbjutók kiléte is kiderül. A vasi színeket a házigazda Körmend és a Falco képviseli.

Némiképp nagyobb teher a piros-feketék vállát nyomta, hiszen címvédőként vágtak az idei pontvadászatnak és az alapszakaszt magabiztosan nyerték meg. A csütörtöki és pénteki körmérkőzések során viszont botlottak a körmendi kosarasok. Az első nap még a MAFC ellen hengereltek a Rába-parti játékosok, pénteken viszont mindkét találkozót elveszítették. A Pécs ellen 3, a Kaposvár ellen 16 ponttal kaptak ki. Utóbbi azért is fájó, mert az első győzelmét épp a vasi klub ellen jegyezték a csoportkör során.

Ezzel szemben a Falco csak a Honvéd elleni összecsapást veszítette el. Csütörtökön a SMAFC gárdáját alaposan kiütötték, hiszen 80-40 arányú győzelmet arattak – ez volt a két játéknap egyik legsimább összecsapása. Pénteken már csak az volt a kérdés, hogy a nagy rivális Szolnok ellen mire mennek. A sárga-feketék nagy csata végén aztán 62-59-re diadalmaskodtak és végeztek a második helyen a B-jelű kvartettben.

A körmérkőzések után a Honvéd és a Pécs megnyerte saját csoportját és veretlen mutatóval várhatják a szombati keresztjátékot. A baranyai együttes a Falcoval méri össze tudását, amelyet 16 órakor rendeznek. Az alapszakaszt veretlenül megnyerő Egis Körmend csoportjában csak harmadik lett, így a SMAFC ellen bizonyíthatnak és javíthatnak a helyosztók előtt.

Keresztjáték – 2022.04.23. (szombat)
10:00 Szolnoki Olajbányász U20 – MAFC U20
12:00 Egis Körmend U20 – SMAFC U20
14:00 Budapesti Honvéd U20 – Kaposvári KK U20
16:00 NKA Pécs U20 – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!