Szerda este már a negyeddöntő párharcok első felvonását rendezték a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. A középszakaszban remeklő Egis Körmend ezúttal hazai környezetben kezdhette A sorozatok. Az Oroszlány személyében egy rendkívül jó formában lévő együttest fogadták.

A feldobást követően egyik csapat sem tudott elszakadni nagyobb különbséggel a másiktól, így fej-fej mellett haladtak. Amint belelendült volna az egyik oldal, jött egy időkérés vagy egy csere, ami újult erőt biztosított a riválisnak. A második negyedben aztán alaposan beragadt a Rába-parti együttes amit könyörtelenül kihasználta az OSE.

Nem csak a tripla vonalon kívülről voltak eredményesek a vendégek, de rengeteg lepattanót szereztek amit második szándékból könyörtelenül értékesítettek is. A szünetben rendezte a sorokat a vasi alakulat és szép lassan megkezdte a felzárkózás. Főként Gordon, Durázi és White játszott ekkor ellenállhatatlanul.

Az utolsó felvonás során az Oroszlány nagyon ügyelt arra hogy ne engedje túlságosan közel magához ellenfelét. Így a második negyedben összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni és az eredményt megfordítani az Egis Körmend csapata. Ez pedig egyben azt is jelenti hogy elvesztette a pálya előnyét a Vas megyei alakulat.

Egis Körmend – MVM-OSE-LIONS 74-90 (17-16, 14-29, 23-21, 20-24)

Körmend: White 14/6, Stokes -, Takács – , Savic 10/6, Gordon 20.

Csere: Durázi 17/9, Ferencz 12/6, Martinez 1, Henry -.

Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!