A korosztályváltáson átesett, 2002-2003-as születésű játékosokból álló U21-es válogatottunk a bolgár csapat ellen játszotta első nemzetközi mérkőzését, amelyet az első percben szerzett góllal 1-0-ra megnyert. Gera Zoltán öt olyan játékost jelölt a kezdőcsapatba, akik korábban még nem szerepeltek az U21-es válogatottban, a kezdő másik fele már az előző Eb-selejtező sorozatban, a nyáron kiöregedő korosztályban is a keret tagja volt.

A bolgárok kezdték a mérkőzést, de 35 másodperc elteltével ismét középkezdéshez készülhettek, az első akciójuk ugyanis hamar elhalt a magyar védelmen, a gyors és pontos ellentámadás végén pedig megszereztük a vezetést: Kocsis Dominik kapott labdát a balösszekötő helyén, majd éles szögből 14 méterről a kifutó kapus fölött a hálóba emelt (1-0). A vendégek megpróbáltak gyorsan válaszolni, de nem tudták nyomás alá helyezni a kapunkat, a nagyobb lehetőségek a magyar csapat előtt adódtak. A játékrész felénél sikerült labdát szereznünk a bolgár 16-osnál, Kocsis megszerezhette volna a második gólját is, de a vendégek kapusa védte a ziccert.

A második félidőt is a mieink kezdték veszélyesebben, az első percekben Horváth Krisztofer szabadrúgásból lőtt kevéssel a kapu fölé. A 62. percben közel jártunk az újabb találathoz, Németh András kapott jó passzt a jobbösszekötő helyén, a hosszú sarkot vette célba, de a kapufáról kifelé pattant a labda. A 71. percben a bolgárok is jelezték egy lövéssel, hogy nem mondtak le az egyenlítésről, de a magyar csapat jóval veszélyesebb volt, a 74. percben Benczenleitner tört kapura, és esett el két védő között, de a játékvezető nem adott büntetőt.

A hajrára fordulva a magyar válogatott jóval többet birtokolta a labdát, és magabiztosan őrizte az előnyét egészen a lefújásig. A lehetőségek alapján magabiztosabb is lehetett volna a sikerünk, de a győzelem megérdemelt volt, formálódó válogatottunk önbizalommal telve várhatja a jövő keddi, litvánok elleni összecsapást, amelyet a Bozsik Arénában rendeznek meg.

– A játékosok fegyelmezetten játszottak, igyekeztek betartani a megbeszélteket, a mérkőzés egyes periódusaiban kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. A csapatépítés elején járunk, öt új labdarúgó volt a kezdőben, ezért számítottunk rá, hogy lehetnek kisebb-nagyobb hibák, pontatlanságok a játékunkban, de összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Kedden ismét mérkőzés vár ránk, újabb játékosoknak fogunk lehetőséget adni, bízom benne, hogy a litvánok ellen még egy szinttel előre tudunk lépni – nyilatkozta a mérkőzés után Gera Zoltán az MLSZ oldalának.

Magyarország-Bulgária 1-0 (1-0)

Magyarország: Hegyi K. – Csinger M., Balogh B., Iyinbor P. – Kovács M. (Kállai K., 61.), Bényei Á., Kata M. (Bocskay B., 61.), Benczenleitner B. – Kocsis D. (Németh D., 84.), Németh A. (Tóth M., 70.), Horváth K. (Katona B., 61.)
Gólszerző: Kocsis 1.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!