Két ellentétes utat bejáró csapat találkozott vasárnap este a vasi megyeszékhelyen. A Szombathelyi Haladás az elmúlt hetek során egyre mélyebbre került – kevés lőtt gólja miatt, sok pontot vesztett. Az utóbbi fordulókban viszont ébredezett a zöld-fehér alakulat a Kazincbarcikát és a Gyirmótot is legyőzte Michal Hipp együttese.

Az MTK Budapest kiválóan kezdte a szezont – Németh Krisztián vezetésével sokáig vezette a tabellát is. A legutóbbi négy fordulóban azonban csak egy pontot szerzett, így a 12. játéknap előtt a két csapat között két hely és két pont volt a különbség. Izgalmas derbit ígért a forduló rangadója és teljesen méltó is volt a várakozáshoz.

A tapogatózó percek után a Haladás ragadta magához a kezdeményezést és az első negyedóra végén a vezetést is megszerezte. Az MTK védelmi megingását Németh Milán használta ki könnyedén. A vezetés megszerzése után is támadásban maradt a házigazda. Rácz, Bosnjak és Derekas is veszélyeztetett az első félidő során.

A duplázáshoz is közel járt a Hali, Csernik találata azonban érvénytelen körülmények között született. A fővárosi alakulat is próbálkozott, de Bognár és Futács próbálkozása nem okozott gondot Verpecznek. A szünet előtt pedig ismét örülhettek a hazai szurkolók: Rácz tekert középre, Csernik megelőzve védőjét fejelt a hosszú sarokba.

A szünet után nagyon fogadkozott az MTK, cserélt is, de hiába. Nagy kedvvel játszott az egész este során Rácz, aki ezúttal befejezőként jeleskedett. A félpályán veszített labdát a budapesti gárda, a kontrából pedig a Hali középpályása volt eredményes. Nagy volt az öröm a szurkolók körében, akik újabb győzelem kapujában érezhették csapatukat.

Azonban gyorsan reagált az ellenfél és szinte azonnal szépített az MTK: Németh Milán szaladt alá egy beadásnak, Futács pedig köszönte a lehetőséget és könnyedén vette be fejjel a szombathelyi kaput. A Haladás védelme három perccel később ismét betlizett, Futács ezúttal is könnyed helyzetben találta magát és Verpecz mellett a rövid sarokba lőtt.

A semmiből jött két találat felrázta az MTK-t és nyílt sisakos küzdelemre került sor. Ekkor már mindkét kapusnak akadt bőven dolga. Az utolsó perceket is próbálta megnyomni a fővárosi alakulat, de csak kósza helyzetekig jutottak el Némethék. A hosszabbításban sem született gól, így zsinórban harmadik győzelmét szerezte a Haladás, míg az MTK ötödik nyeretlen meccsét játszotta

Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 3-2 (2-0)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csilus T., Derekas Z., Rácz B. (Lencse), Csernik K. (Molnár R.) – Borvető Á. (Taipi), Doktorics Á. (Hursán).
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Németh M. (18′), Csernik K. (43′), Rácz (48′) illetve Futács (53′, 56′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!