Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda együttes. A legutóbbi bajnokság ezüstérmese nagyon hullámzó teljesítménnyel rukkolt ki eddig, ami az eredményességen is meglátszik. A Zalakerámia-ZTE elleni hosszabbításos győzelem mellett vereséget szenvedet a Kecskemét és az Oroszlány ellen is. Ráadásul a FIBA Europe Cup küzdelmeit sem kezdték túl jól.

Egy hete Finnországba látogattak Antonis Constantinides tanítványai, de nem sikerült megszorongatni a Karhu Basket csapatát. A vereség mellett pedig a mutatott játékkal sem lehetett elégedet a Rába-parti alakulat vezetőedzője. A vasárnapi bajnoki találkozó után pedig szerdán ismét pályára lépnek Ferencz Csabáék, az ellenfél pedig a jó erőkből álló portugál Sporting lesz.

A luzitánok a Körmendhez hasonlóan vereséggel rajtoltak a csoportkörben, miután sima mérkőzésen voltak kénytelenek fejet hajtani az Anwil Wloclawek előtt. Ugyanakkor intő jel lehet a piros-feketéknek, a portugál élvonalban a legutóbbi három találkozójukat nagy arányban megnyerte a Sporting. Azt pedig biztosra vehetik a körmendi szurkolók, hogy aktuális ellenfelük nem feltartott kézzel érkeznek szerda este.

Egis Körmend – Sporting CP
2022. október 19. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!