A magyar bajnok egy győzelemmel és egy vereséggel, míg a törökök 2 vereséggel várják a ma esti megmérettetést.

A török Tofas Bursa a legutóbbi 5 BL-meccsét elveszítette, az utóbbi 7 összecsapásából 5 alkalommal 3 vagy annál kevesebb pont volt a különbség. A törökök irányítója, Tyler Ennis az idei szezon 2 BL-meccsén 10-nél több pontot és 5-nél több lepattanót átlagolt. Előző török BL-ellenfelüktől szenvedtük el eddigi legnagyobb különbségű vereségünket, a Besiktas 2019 novemberében 74-49-re győzte le csapatunkat.

A sárga-feketék kiváló dobója, Ray Cowells és Milos Konakov is optimistán tekint a meccs elé. Cowells szerint, ha bíznak egymásban és betartják a taktikát, akkor eredményesek lehetnek Törökországban is.

Milos Konakov vezetőedző a Falco közösségi oldalán fogalmazta meg várakozásait.

– A csapatnál jó a hangulat, felvettük a szerda-szombat ritmust. Sokat dolgozunk, jól fejlődünk, de még a maximumot nem értük el. Mai ellenfelünk fizikálisan játszik és nagyon fontos lesz számukra ez az összecsapás. Kemény meccsre számítok, ahol minden labdabirtoklásnak fontos szerepe lesz. Türelmesnek kell lennünk, elől és hátul is fizikális harcmodort kell mutatnunk nekünk is – nyilatkozta a mester.

A Tofas Bursa – Falco BL-meccsen magyar idő szerint 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!