Már a hatodik fordulóhoz érkezett a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. Az idei kiírás minden tekintetben új izgalmakat rejt, hiszen valamennyi csapatnál hatalmas átalakulások történtek a nyáron. Ennek köszönhetően már csak a Szolnoki Olajbányász mondhatja el magáról, hogy öt mérkőzés után is veretlen. Szombat este pedig újabb állomáshoz érkezik a férfi NB I.

Kifejezetten érdekes párosításnak ígérkezik az Egis Körmend vendégszereplése a fővárosban. Egyrészt a vasi alakulat meglehetősen hullámzó játékra képes. A Zalaegerszeg és az Alba Fehérvár elleni összecsapáson is vesztett helyzetből állt fel és a megfelelő pillanatokban tudta döntésre vinni az összecsapást. A két megnyert találkozóra viszont ugyanennyi vesztes is jutott.

Míg a Kecskemét ellen egy szoros csatát bukott el Antonis Constantinides alakulata, addig az Oroszlány meglehetősen sima sikerrel zárta a Körmend elleni párharcot. Szombaton a Budapesti Honvéd Sportegyesület vendége lesz a vasi gárda, amely bizonyára szeretné folytatni győzelmi sorozatát. Feltéve, hogy nem szeretne ideje korán leszakadni az élbolyba tartozó csapatoktól.

A fővárosi gárda két vesztes mérkőzéssel várja a hétvégi játéknapot. A legutóbbi fordulóban Szegeden szenvedtek vereséget 77-67 arányban. A Honvéd egyik vezére ebben a szezonban a szombathelyi kötődésű Simon Kristóf, aki bizonyára kettőzött erővel készül a Körmend elleni találkozóra. A házigazda és a vendégek ugyanarra fókuszálnak: győzni, mindenáron!

Budapesti Honvéd SE – Egis Körmend
2022. október 29. – 18:00
Budapest, Ludovika Aréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!