Sűrű menetrend és a többfrontos szereplés miatt alaposan felforgatott kerettel kényszerült pályára lépni az elmúlt hetek során a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesült. A Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság mellett a másodosztályban is értékes győzelmek mellett néhány vereségbe is beleszaladt a vasi gárda, amely a hétközi fordulóban a jó erőkből álló Kanizsa KK-t fogadta.

Nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, felváltva estek a kosarak. Hol az egyik, hol a másik együttes került lépéselőnybe. Aztán a negyed derekán a SzoESE egy 12-2-es rohammal megnyugtató vezetésre tett szert. Hiába dolgozott meg becsülettel az előnyért a vasi gárda, a második negyedben rendkívül kapkodóvá vált a játékuk, amivel nagyon jó érzékkel élt a vendég alakulat.

A szombathelyieket többször állították a kanizsai kosarasok a büntetővonalra, amelyekből nem sikerült eredményesnek lenni. A térfélcserére már a vendégek álltak jobban. Az öltözőben komoly fejmosást kaphattak a szombathelyi játékosok, mert sokkal motiváltabban léptek pályára. 53-53 után fogyott el a kanizsai lábakból az erő, nem tudták tartani a vasi tempót.

Mészáros Máté vette kezébe a karmesteri pálcát és remekül szolgálta ki társait. Amikor kellett védekezésben tette hozzá a szükséges pluszt, a rivális palánkja alatt pedig rendületlenül termelte a kosarakat. A lélektani 100 pontos határt is Mészáros triplájával lépte át a SzoESE, amely egy fordulatokban gazdag találkozót nyert meg.

SzoESE – Kanizsa KK 102-81 (20-13, 16-27, 30-21, 36-20)

SzoESE: Horváth Cs. 23/3, Kiss M. 22/6, Mészáros M. 31/12, Baruta R. 8, Perák D. 13.
Csere: Gyánó K. 3, Németh B. 2., Várkony K.
Vezetőedző: Kéri Péter

Kanizsa KK legeredményesebb játékosa: Koma D. 33/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!