Rövid idő alatt nagyot fordult a világ Maráczi Fruzsinával, aki a Szombathelyi Sportiskolában kezdte tornász pályafutását, mára pedig a Delfin Sportiskola Sportegyesület színeit képviseli. 2022. júliusában a 15 éves tornásznő bekerült azon legjobb 3 versenyző közé, akik részt vettek a júliusi EYOF-on azaz az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon, valamint az augusztusi Münchenben megrendezett juniorkorúak Európa-bajnokságán.

Teljesítménye még jobban felértékelődik, hiszen könyök műtéteit követően harcolta ki a jogot a világversenyeken való részvételre. Nehéz dolga volt szombathelyiként a tornászlánynak, de kiváló teljesítményének eredményeként helyet kapott az utánpótlás válogatottban. Így a 2014-es EB után újra részt vehettett Delfines sportolóként a junior világversenyen.

A 2022-es európai ifjúsági olimpiai fesztiválnak Besztercebánya adott otthont, amelyen 32 ország több mint 120 versenyzője vett részt. Valamennyi nemzet a legerősebb összeállításában érkezett és ebben a népes mezőnyben remekelt a magyar válogatott is. Maráczi Fruzsina társaival a csapatversenyen az előkelő 10. helyet szerezte meg. A Delfin SI SE tornásza mind a négy szeren bemutatta tudását.

Remekül sikerült gyakorlata felemás korláton, gerendán és talajon is, ugyanakkor ugrásban rontott. Ugyanakkor csapaton belül összetettben a második legjobb eredményt érte el. Az EYOF-ot követően egy rövid budapesti edzőtábor után már Münchenben bizonyított. A multi-sport részeként junior EB-n vehetett részt a szombathelyi tornász, ezzel bizonyítva, hogy hosszútávon számolhatnak vele az edzők és a szövetségi kapitány is.

Bár edzői nem voltak az utazó delegáció tagjai, próbálták kellőképp felkészíteni tanítványukat a németországi erőpróbára is. Münchenben két szeren bizonyított. Ugráson és felemás korláton is hibátlan teljesítménnyel mutatta be gyakorlatait. Ezzel hozzájárulva a magyar válogatott előkelő helyezéséhez, amely a 9. pozíciót szerezte meg.

A nyári erőltetett időszakot követően sem pihenhetett a Delfin SI SE tornásza, aki novemberben ismét a válogatott színeiben remekelt. November 12-én és 13-án Csehországben rendezték az utánpótlás tornászok Olimpiai Reménységek Versenyét. AV era Caslavska-ról elnevezett brnói megmérettetésre 7 nemzet közel hatvan 14-15 éves versenyzője adta le nevezését.

A magyar ifjúsági válogatott tagjaként ismét bizalmat kapott a Delfin SI SE üdvöskéje. Maráczi Fruzsina magabiztosan, ezúttal is hiba nélkül hajtotta végre a gyakorlatait. A magyar csapat második legjobbjaként jelentősen hozzájárult a megszerzett bronzérméhez. A négy szer összesített eredménye alapján a 9. helyen végzett és ugráson bejutott a legjobb 6 tornászt felvonultató szerenkénti döntőbe.

A vasárnapi fináléban a harmadik fejezte be a versenyt, megerősítve ezzel a válogatottban betöltött szerepét. A csehországi erőpróba 2022-ben már a negyedik megmérettetése volt címeres dresszben Maráczi Fruzsinának, aki mindenhol az elvárásoknak megfelelően a maximumot nyújtotta. Tavasszal a magyar – román csapat találkozón, nyáron az EYOF- on és a junior Európa bajnokságon, ezúttal pedig az ORV-n csillogtatta tehetségét.

A Szombathelyi Tornász Műhely neveltjének, Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványának a 2023-as esztendő vízválasztó lesz pályafutásában, hiszen a tehetséges tornász felnőtt korba lép. Tudása és tehetsége arra predesztinálja, hogy az idősebbekkel is fel tudja venni a versenyt. Edzői szerint a mostani pontszámai és remek versenyzői kvalitásai bíztatóak a jövőre nézve.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!