Négy címvédés történt csapatban a vívók országos bajnokságán: férfi kardban az MTK Budapest, női kardban a Vasas, férfi párbajtőrben a BHSE, férfi tőrben pedig a Törekvés tudta megismételni tavalyi sikerét.
Két vívónak sikerült dupláznia: a párbajtőröző Kun Anna és a tőröző Dósa Dániel egyéni sikerét követően csapatban is diadalmaskodott.
Férfi kardban mindkét elődöntő 45-42-vel zárult, a MATE-GEAC és a KVSE összecsapása során vasárnap is találkozott egymással az idén Európa-bajnok, vb-ezüstérmes válogatott két tagja, Gémesi Csanád és Decsi Tamás, és ezúttal is a szombaton egyéniben győztes Gémesi örülhetett: egy nappal korábban a negyeddöntőben nyert Decsi ellen, ezúttal pedig az utolsó párban ő fordította meg az eredményt vele szemben. A fináléban az egyéni döntő két résztvevője, Gémesi és Szatmári ugyancsak az utolsó párban vívott egymással, de ennek az – 5-5-re végződő – asszónak már nem volt jelentősége, mert az MTK Budapest nyolc pár után 17 találatnyi előnyben volt. Gémesi 5-0-val kezdett, majd Szatmári 7-0-ra nyert, a fordítás után pedig már végig a címvédő vezetett.
A férfi párbajtőr döntő szorosabb eredményt hozott, a BHSE úgy ismételte meg egy évvel ezelőtti diadalát, hogy az utolsó asszóra 26-23-nál kötött be Keszthelyi Zsombor és a novemberi, berni vk-n győztes Andrásfi Tibor és végül hét tusra nőtt a különbség.
Női kardban a Vasas címvédőként négy találattal bizonyult jobbnak a Debreceni EAC csapatánál. Mindkét együttesben szerepelt az idén vb-aranyérmes válogatott egy-egy tagja, Katona Renáta, illetve a szombaton egyéniben győztes Battai Sugár Katinka.
Férfi tőrben magabiztosan ismételt a Törekvés. Női tőrben ugyancsak a Törekvés győzött, míg női párbajtőrben a döntőt egy tussal megnyerve, vert helyzetből felállva bizonyultak a legjobbnak a tatabányaiak úgy, hogy az egy napja aranyérmes Kun Anna az utolsó párban 10-4-re verte a tavalyi győztes, honvédos Muhari Esztert.
A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett háromnapos ob-n a győzelmeket tekintve a legeredményesebben a Törekvés szerepelt három elsőséggel. A BHSE és a Vasas két-két, a MATE-GEAC, a Debreceni EAC, az OMS-Tata, az MTK Budapest és a Tatabányai SC egy-egy bajnoki címet szerzett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!