Utolsó alapszakaszbeli fordulót játszották a férfi futsal NB I-ben, ahol a csapatok a minél jobb helyezésért léptek pályára. A felső-, és alsóházi rájátszás előtt az elért pozícióknak megfelelő extra pontokat kapnak az előkelőbb helyen álló együttesek. Hétfő este pedig pont került az i-re, már ami a listavezető kilétét illette.

Előnyből várhatta ezt a versenyfutást a Haladás a Veszprémmel szemben, a Rubeola pedig nem tudta megnehezíteni a szombathelyiek dolgát. Papíron is erősebb volt a címvédő kerete, ezzel szemben a kiesés elől menekülő vendégek próbálták megszállni saját térfelüket és kontrákkal veszélyt okozni. Ez csak hellyel-közzel sikerült a negyven perces találkozó során.

Már az első félidőben sokkal gyorsabb és pontosabb játékkal rukkolt ki a Haladás. Saját térfelén jól zárta le a passz sávokat, majd a támadóharmadban ritmusváltásokkal, kemény lövésekkel tesztelték a vendég védelmet és kapust. Nagy ellenállást nem tudott kifejteni a Rubeola csapata, amely a tisztes helytállást egy becsületgóllal végre is hajtotta az első játékrész során.

Ezzel szemben a szombathelyiek tetszetős gólokkal szórakoztatták a közönséget, akik ünnepelni érkeztek. Nem kellett csalódniuk a szurkolóknak, hiszen gólzáporos találkozóval ünnepelte a Haladás listavezető helyét és alapszakasz győzelmét. A héten újabb megoldandó feladat vár Juanra Calvo tanítványaira, akik a Magyar Kupa küzdelmeit is szeretnék sikerrel abszolválni.

Haladás VSE – Rubeola FC 10-2 (5-1)

Haladás: Gyimesi M. – Szalmás Z., Nagy K., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Alasztics M. – Kovács M., Luiggi Longo, Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Rutai B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző:Rutai (2), Henrique Diniz (2), Dróth (2), Szalmás, Nagy K., Vas, Luiggi Longo illetve Gál, Rohrbeck

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!