A Szeged elleni kisiklást szerette volna hazai környezetben kijavítani a Szombathelyi Haladás együttese. A Merkantil Bank Liga 24. fordulóban a Siófok látogatott a vasi vármegyeszékhelyre. A vasi zöld-fehér alakulat a tabella 7. helyén állt a játéknapot megelőzően, míg a Balaton-partiak a 15. pozíciót foglalták el, így joggal várták a három pontot a szurkolók.

Élvezetes első félidőt kerekítettek a csapatok, eleinte tapogatózó játék folyt a pályán. Hol az egyik, hol a másik fél birtokolta a labdát, helyzeteket pedig ritkán alakítottak ki, de azokból nem sikerült megszerezni a vezetést. Majd szép fokozatosan a Haladás ragadta magához a kezdeményezést, ami az akciók számának növelését is jelentette.

Aztán a hajrában megszerezte a vezetést a szombathelyi gárda: Rácz bal oldalról elvégzett szabadrúgására Derekas érkezett jó ütemben és csúsztatott a hosszú sarokba. A vezetés birtokában a térfélcserét követően nyugodtabban szervezhette támadásait a Hali. Ennek köszönhetően Csernik kis híján növelte a különbséget, ami azonban kimaradt korábban az az 58. percben már beakadt a hálóba.

Egy jobboldali sarokrúgást követően pattogott ide-oda a labda, majd Molnárt találta meg, aki 7 méterről betalált. Ezután viszont a Siófok a semmiből szépített. Egy vendég sarokrúgás után Debreceni köszönte meg a vasi védők figyelmetlenségét. Újabb tíz perc elteltével pedig már eltűnt a különbség a csapatok között, hiszen egalizált a Balaton-parti együttes.

Horváth Péter a Haladás büntetőterületén belül vehette át tisztán a labdát, igazított egyet rajta, majd a vetődő Verpecz mellett lőtt a sarokba. 2-2 után már nyílt sisakos küzdelemre került sor, ekkor már a Siófok több veszélyesebb helyzetet dolgozott ki, de újabb gólt nem szereztek a vendégek sem, így a szombathelyiek egy nyerhető meccsen buktak el két pontot.

Szombathelyi Haladás – BFC Siófok 2:2 (1:0)

Haladás: Verpecz I. – Csilus T. (Zvekanov), Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Nyíri V. (Doktorics Á.), Rácz B., Csernik K. (Csonka B.), Derekas Z. – Molnár R., Horváth R. (Lucas Simut)
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Derekas Z.. (41′), Molnár R. (58′) illetve Debreczeni Á. (62′), Horváth P. (72′)

Kiállítás: Csató M. (második sárga után – 87′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!