A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata erőltetett menettel kezdi a tavaszi pontvadászatot, hiszen néhány nap alatt két kulcsfontosságú találkozó várt Szabó László tanítványaira. Ráadásul a helyzet úgy alakult, hogy ezúttal a Gépipari középiskola tornacsarnokában kellett pályára lépni a vasi lányoknak, akik ezúttal a Közgáz ellen bizonyíthattak.

Az idegenbeli első felvonáshoz hasonló módon mindkét gárda nagyon alaposan felkészült a másik játékából. Nem engedtek a csapatok könnyű kosarakat a riválisának, így nem is tudott ellépni egymástól a két együttes. A SzoESE legendásan híres védekezésére ezúttal nem lehetett panasz, ugyanakkor a támadóoldalon néha döcögött csak a gépezet, így minimális hátrányba került a vasi klub.

A folytatásban sem ültek a dobások, hiába volt kellően egységes saját térfelén a szombathelyi gárda. A nagyszünetig csak a lépést tudta tartani a budapesti riválisábal. A pihenő viszont nagyon jót tett a SzoESE játékának, amely a folytatásra sikeresen megújult. A támadásokat jól felépítve, amíg kellett járatva a labdát és csak a biztosnak tűnő helyzeteket vállalták el a kosarasok.

Ennek köszönhetően újra nyílttá vált a küzdelem és a záró negyedre mindkét csapatnak nyerési esélyei voltak. Ekkor hazai részről Balogh Viktória és Püspöki Lotti célzott magabiztosan, amivel átvette a vezetést a SzoESE. Hősies védekezéssel és csapatjátékkal pedig nem is engedett le a vasi gárda, amely hatalmas skalpot gyűjtött be a MEFOB alapszakasz-mérkőzésen.

SzoESE – Közgáz SC és DSK 78-70 (14-17, 14-15, 24-21, 26-17)

SzoESE: Preisinger B. 5, Mezősi A. 16/9, Püspöki L. 15/9, Balogh V. 23/12, Plózer P. 13.
Csere: Kardos K. 6, Horváth K. -.
Vezetőedző: Szabó László

Közgáz legeredményesebb játékosai: Horváth P. 21/15, Vári A. 18/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!