Lendületesen kezdett mindkét csapat, aztán egyre többet birtokolta a labdát a hazai együttes. Történések percről percre.

4′ – Doncsecz lövését Verpecz hárította.

11′ – Szögletet végezhetett el az ajkai csapat, Gaál sarokrúgása az oldalhálóban kötött ki.

19′ – Gaál keveredett be a szombathelyi büntetőterületre, de nem jutott lövéshez.

21′ – VEZET A HALI! Hiába támadott az Ajka, mégis a Hali szerzett vezetést. Doktorics labdaszerzése után Horváth Rajmondot vette célba, de egy hazai védő lábáról a hetek óta kiváló formában és gólerős játékot produkáló Molnár Rajmundhoz csorgott a játékszer, a csatár pedig megtolta védője mellett, aztán mintegy 20 méterről kilőtte laposan a hosszú alsó sarkot, 0-1. 

25′ – A bekapott gól nem zavarta meg a hazaiakat, tovább szövögették támadásaikat, de ezek elég meddőnek bizonyultak.

45′ – Szarka csúsztatta a szombathelyi kapu fölé a labdát.

 

 

A félidő hajrájában egyenlő erők küzdelme zajlott, a kapukra egyik csapat támadósora sem volt igazán veszélyes, maradt a 0-1.

46′ – A szünetben egyik mester sem változtatott.

50′ – Szarka lőtte kapu elé élesen a labdát, de Doncsecz lekésett.

53′ – Nagyon magára húzza a Hali az ajkaiakat. Ennek is tudtuk be, hogy Csizmadia 23 méteres lövésére Verpecz vetődött és védett.

56′ – Szarka fejelte vissza az ötös környékéről, majd Doncsecz érkezett, kapásból lőtt, de Verpecz nagy bravúrral hárított.

 

 

 

59′ – Hármat is cserélt az Ajka.

60′ – Góllá érett az ajkai mezőnyfölény, a találatot a cserék és a szombathelyi védők hozták össze: Zsolnai labdaérintése után Csemer bal oldali beadása elszállt a szombathelyi védők között, a hosszún érkező Gyuris pedig bepasszolta Verpecz mellett, 1-1. 

 

80′ – Jön a hajrá, a születésnapos volt Hali-spíler, Dragóner kerülhetett volna nagy helyzetbe, de elpuskázta. Érezhető volt, hogy nem elégedett a hazai gárda a döntetlen eredménnyel. Veszélyesen támadtak, aminek meg pár perc múlva meg is lett a hozadéka.

90′ – Három perc hosszabbítást jelzett a negyedik játékvezető. Ekkor Dragóner eldönthette volna a meccset, de 3 méterről nem a kapuba, hanem a kapu torkából kirúgta a labdát.

90’+2′: DÖNTÖTT AZ AJKA! Görgényi távoli lövése a védőkről éppen Dragóner elé pattant, a volt Haladás-csatár hat méterről a jobb sarokba lőtt, 2-1. 

Az Ajka a játék képe alapján összességében megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot.

 

FC AJKA–SZOMBATHELYI HALADÁS 2-1 (0–1) 

Ajka, Városi Sportcentrum, 700 néző.. Vezeti: Bana Gergely (Máyer Gábor, Ring Kevin)

AJKA:Horváth D. – Szűcs K., Vogyicska (Rabatin 59′), Kenderes, Csemer –  Gaál B. (Zsolnay 59′), Csizmadia Z., Sejben (Berzsenyi 86″) Görgényi, Doncsecz (Gyuris 59′), Szarka (Dragóner 76′). Vezetőedző: Jeney Gyula

HALADÁS: Verpecz – Nyíri, Devecseri, Németh M., Doktorics – Csilus, Zvekanov (Tóth M. 71′), Rácz (Mohos 88′), Horváth R. (Simut 71′) – Csernik (Borvető 71′), Molnár R. Vezetőedző: Michal Hipp

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!