Mérkőzésről-mérkőzésre fokozódott a tét és ennek megfelelő játékkal rukkoltak ki a csapatok a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszásának negyeddöntőjében. Az Egis Körmend és a Szolnoki Olajbányász egy-egy simának tűnő győzelmére jut egy-egy rendkívül szoros derbi is. A legutóbbi összecsapás pedig kifejezetten nyílt hajrát és hazai sikert hozott.

A péntek esti találkozón egymás hibáiból éltek a csapatok. A főszereplők nagyon pontatlanul céloztak mezőnyből, de ki lehet fordítani úgy is, hogy jól zártak a védelmek. A kevés dobott pont dacára nem unatkoztak a szurkolók sem, akik próbálták átsegíteni kedvenceiket a holtponton. Erre nagy szüksége lesz a játékosoknak a vasárnapi, mindent eldöntő ötödik összecsapás alkalmával is.

Az alapszakasz második helyét megcsípő Szolnok hazai környezetben eddig legyőzhetetlennek tűnt. Ez a lehetetlen küldetés vár az Egis Körmendre, amennyiben szeretne csatlakozni az elődöntős mezőnyhöz. Ugyanakkor Kocsis Tamás legénysége játszhat felszabadultabban, hiszen a kötelező győzelem megszerzésének terhe sokkal inkább a Tisza-parti kosarasok vállát nyomja.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend
2023. április 23. – 18:00
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!