Ki gondolta volna, hogy a piros-fekete rangadó ennyi izgalmat, érdekességet és fordulatokban gazdag pillanatokat tartogat? Mindkét oldal szurkolói elégedettek lehettek, hiszen kiváló találkozókat játszott a Szolnok és az Egis Körmend. A vasárnapi ötödik felvonás pedig arról volt hivatott dönteni, hogy melyik együttes csatlakozhat a legjobbak közé.

A pályaelőny, az esélyesség a Szolnok mellett szólt, ugyanakkor a vasi gárda felszabadultabban érkezhetett a Tisza-parti városba. Az első dobást Ferencz eresztette el, de a tripla célt tévesztett. Az parázs hangulat miatt kapkodtak a kosarasok és csak a második percben találtak be a főszereplők. Williamson duplájára Mitchell válaszolt azonnal, majd a vendégek akarata érvényesült.

Ezúttal a Körmend megbecsülte a labdát, nem szórták el feleslegesen távolról. Ferencz Csaba igazolta, hogy jó az öreg a háznál. A csapatkapitány bemelegedett és a vendégek kapitányának hatékonyságával a vezetést is átvették a Rába-partiak. Remekül védekezett a vasi gárda, amely ennek köszönhetően előnyből várhatta a második negyedet.

A folytatásban próbált a Szolnok magasabb segességi fokozatra kapcsolni és Gilszki triplájával sikerült átvennie a vezetést is. Jött is Kocsis Tamás időkérése, hogy rendet tegyen a fejekben. Hiába, mert Lukács is elkapta a fonalat a hazaiaknál és állandósult az Olaj-előny. A negyed közepén kisebb vasi rövidzárlat tovább növelte a felek közti különbséget.

Gavin tripláival egyre magabiztosabb volt a Szolnok vezetése. A szünetben 47-38 állt az eredményjelzőn. Omenaka zsákolásával kezdődött a második játékrész és ekkor úgy tűnt, hogy sikerül fogást találnia ellenfelén a vendég gárdának. Ferencz és Durázi is megtolta a Körmend szekerét, így folyamatosan apadt a Tisza-partiak előnye. Jött is a menetrendszerű hazai timeout.

Ekkor viszont minden bejött a vendégeknek és pazar, extra dobóformával rukkoltak ki a harmadik negyedben, amire nem volt ellenszere a Szolnoknak. Ennek eredményeként végletekig kiélezett hajrában reménykedhettek a szurkolók.

A hazai kosarasok mindent egy lapra feltéve támadtak és próbálták a védekezést is kellően acélossá tenni. Fokozatosan csökkent, majd el is tűnt a körmendi előny. Három perccel a találkozó vége előtt egált mutatott az eredményjelző. Fantasztikus véghajrát kerekítettek a főszereplők, megtippelhetetlen volt a végső győztes kiléte.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 85-87 (18-20, 29-18, 14-33, 24-16)

Körmend: Chambers 20/9, Mitchell 12/3, Ferencz Cs. 18/12, Adams 4, Omenaka 10.
Csere: Cakarun 4, Durázi K. 15/6, Edwards 2, Doktor P. 2, Takács K. -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!