Utolsó játéknaphoz érkezett a másodosztályú női röplabda-bajnokság rájátszása. Az alsó-házban szereplő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület hazai közönsége előtt lépett pályára. A nyugati csoportban szereplő Ajka ellen próbált meglepetést okozni a házigazda, amelynek kispadján ezúttal Nagy Jennifer ült, aki új impulzust jelentett a szombathelyi lányoknak is.

Ennek megfelelően rendkívül szoros és kiegyenlített első játszmát látott a közönség. Egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni és minden labdáért nagy csata zajlott a pályán. A hajrában minimális különbséggel jobban állt az Ajka, amely érvényesítette akaratát. A folytatásra sem esett össze a SzoESE és minden megingást azonnal büntettek is Kiss Lauráék.

Negyven percnyi játék után megérdemelten állt 1-1 az eredményjelzőn. Ezután viszont egyre többet rontottak a szombathelyiek, amivel újult erőre kapott a Röpisuli SE. Főként nyitásfogadásban szerepeltek nagyon jól az ajkai lányok, amivel egyre nagyobb előnyre tettek szert. Ráadásul a játszma lezárása sem okozott gondot nekik, így már csak egy szettől voltak a győzelemtől.

A SzoESE mindent bedobott, hogy kifogja a szelet a vendégek vitorlájából, de hiába. Sikerült megszorongatni ellenfelét a vasi alakulatnak, azonban a kritikus pillanatokban megremegtek a kezek és a véghajrára az erő is megfogyatkozott hazai oldalon. Ennek megfelelően vereséggel zárta az idényt a SzoESE, amely az alsóház negyedik helyét szerezte meg a pontvadászatban.

SzoESE – Röpisuli SE Ajka 1-3 (9, -21, 14, 14)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Fülöp A., Kiss L., Horváth K., Szalai Cs.
Libero: Tauker S.
Csere: Nagy Cs., Imre Z.
Vezetőedző: Nagy Jennifer

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!