Szombathely Megye Jogú Város támogatása mellett ismét nagyszabású asztalitenisz erőpróbának adott otthont a vasi vármegyeszékhely. A Szent László király utcában található pingpong csarnokban szép számmal jelentek meg érdeklődők, hogy részt vegyenek a nagy múlttal rendelkező Pünkösd kupán. A Szombathelyi Asztalitenisz Klub felhívása alapján ezúttal az amatőr, versenyengedéllyel nem rendelkező versenyzőket várták.

Érkeztek is szép számmal, még a szomszédos vármegyéből is. Szarka Tibor főszervező elmondta, hogy nagy érdeklődés előzte meg ezt a tornát. A sportág népszerűsítése mellett a versenyzés lehetőségét próbálta biztosítani a szombathelyi klub azzal, hogy megnyitotta csarnokának kapuit a sportbarátok előtt. A rendezvény pedig maximálisan elérte a célját, nemcsak a résztvevők számában, hanem színvonalban is.

A koronavírus-járvány ugyanis valamennyi sportágat érzékenyen érintett, főként a termi sportokat. Így valamennyi sportegyesület próbálja segíteni a profik mellett az amatőröket is, akik között ott lehetnek a jövő csillagai. Rengeteg tinédzser ragadott ütőt a SZAK Pünkösd-Kupája alkalmából, ráadásul az idősebb korosztály képviselői között akadtak ismerős arcok is.

A versenyszabályzat ugyanis kikötötte, hogy nem vehetnek részt igazolt sportolók, azonban egykori profik szintén ütőt ragadtak. Az egyenes kieséses rendszerben lebonyolított rendezvény egészen késő délutánig tartott. Az ünnepélyes eredményhirdetést követően beszélgetéssel, nosztalgiával zárult a nap, amely – a szervezők ígérete szerint – jövőre is várja majd a sportág szerelmeseit.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!