Korábban többször beszámoltunk Grétáról, a Pornóapátiban élő 10 éves kislányról és történetéről. Az agyi aneurizmát diagnosztizáltak az orvosok, amelyet két komoly műtéti beavatkozás követett. A további kezelésekre viszont további költségeket emészt fel és külföldre kell menni a megoldásért. A nehéz helyzetben lévő családért példás összefogásra került sor.

Az amatőr labdarúgás szerelmesei leginkább a kikapcsolódásért, a szép gólokért látogatnak ki a falusi mérkőzésekre. Ugyanakkor példátlan cselekedet, hogy két, papíron ősi rivális egyesület fogjon össze. A kezdeményezés mögé pedig több sportegyesület, önkormányzat, egyéni és céges vállalkozás valamint megannyi szurkoló is azonnal beállt.

Adományok, felajánlások érkeztek Gréta gyógyulására és a szervezők mindent megtettek, hogy minél több embert érjen el a felhívás. A Szentpéterfa és Felsőcsatár labdarúgói a pályán belül keményen csaptak össze, de a játéktéren kívül vállvetve tették a dolgukat. Segítő kezet nyújtott Varga Barnabás is, aki a Paks színeiben gólkirályi címig jutott és időközben a Ferencváros játékosa lett.

A támadó felajánlotta dedikált mezét, amelyre licitálni lehetett. Ez a trikó végül 135 ezer forintot ért a győztesnek, amely szintén a család segítségére áll. A segítő kezeknek köszönhetően rengeteg ajándéktárgyat, utalványt ajánlottak fel, amely sorsolás útján jutott el a nyerteshez. Ugyanakkor a program egyik csúcspontja a Pinkavölgye-Felsőcsatár valamint a Szentpéterfa rangadója volt.

A horvát El Classico nem is okozott csalódást. Mindkét gárda azonos pontszámmal állt a játéknap előtt, amely napsütés mellett kezdődött, de esőben ért véget. A színvonalas összecsapás és a jótékonysági rendezvény több száz embert vonzott ki a helyszínre, sikerét pedig az időjárás sem tudta megtépázni. A kiegyenlített első perceket követően két ziccert dolgozott ki a péterfai alakulat.

Mindkét alkalommal Sásdi kapus bravúrja kellett, hogy érintetlen maradjon a csatári háló. Majd fokozatosan vette át a játék irányítását a házigazda. Főként a jobb szélen bontották meg a vendég védelmet. A 27. percben buktatást követően jogos tizenegyeshez jutott a Felsőcsatár. A labda mögé Csák Dominik állt és nem rontott a büntető kivitelezésénél.

Szinte azonnal jött az újabb gól, ami Pehr nevéhez fűződik. A csatári támadó két védőt rázott le, majd továbbított a kapu sarkába. Ezután kiegyenlítetté vált a játék, újabb helyezetek már nem alakultak ki. A szünet után viszont felbátorodott a Szentpéterfa és a kitartó ostromnak meg is lett az eredménye. Hoós Bálint találatával kapaszkodtak a vendégek.

Forró pillanatokat éltek át a csatári védők, akik jó pár percet töltöttek saját kapujuk előterében. Egyszer még a léc is kisegítette a hazai játékosokat. Hogy ne kelljen sokáig izgulni, arról az ügyeletes gólfelelős Pehr Gergő gondoskodott. A támadó a félidő derekán megduplázta saját góljainak számát és az előnyt is. A hátrlévő időben már jobbára egymást gyűrték csak a csapatok.

Az eredmény nem változott, így hosszú időt követően sikerült legyőznie hazai pályán szomszédvári riválisát a Felsőcsatárnak. A találkozó végéig lehetőség volt tombolát vásárolni, a lefújás pillanatait követően pedig megkezdődött a sorsolás. Az időjárás dacára kitartó volt a közönség és nem az ajándékok kiosztása miatt, sokkal inkább a jótékonysági aukció eredményessége miatt.

Az “Összefogás Grétáért” projekt két ötletgazdája majd a kislány szülei kértek szót. Megköszönték a példátlan összefogást, a segítséget és azt a szeretetet, amely az elmúlt hetekben kísérte a családot. Ezután Kiss András a hazai klub elnöke jelentette be az örömhírt, összessen 2.945.000 Forint valamint 150 euró folyt be a licitnek köszönhetően, további 135.000 forint pedig a Varga-mezért.

Kiemelték a szervezők, hogy a mezért Frányi István elsőként 100.000 forintot ajánlott, amelyet a későbbi győztes felüllicitált. Ugyanakkor az eredménytől függetlenül a 100.000 forintot felajánlotta a kislány gyógykezelésére. A szervezők továbbá ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek a segítségét, hogy ez a “jótékonysági akció sikeres legyen és Gréta győzni tudjon”! Mindent bele, hajrá Gréta!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!